Новини|04.05.2017 10:27

Ивелина Петрова се срещна с директора на ПГИ „Рачо Стоянов“

снимка: Областна администрация – Габрово

Заместник – областният управител Ивелина Петрова се срещна с директора на Професионалната гимназия по икономика „Рачо Стоянов“ – Дряново Людмила Асенова. Срещата бе инициирана от зам.областния управител на Габрово по повод развитието на дуалното обучение в областта.

Въпросът за разкриване на професионални паралелки в икономическата гимназия беше дискутиран още през февруари по време на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, когато бе одобрено предложението за държавния план – прием за учебната 2017/2018 година.

Още тогава директорът Людмила Асенова мотивира желанието си да има разкрити две нови паралелки, ориентирани към бизнеса в община Дряново. Сега отново беше обсъдена необходимостта от професионални кадри, които да отговарят на нуждите на фирмите в общината.

Безспорен факт е демографската криза, пред която е изправена не само община Дряново, а и регионът ни, но всички заинтересовани страни трябва да намерят пресечна точка и да съдействат дуалното обучение да се случи и там – категорична бе Ивелина Петрова, която заяви, че е отворена за следващи срещи и вярва, че решение ще се намери, за да се развива област Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар