Свържи се с нас

Новини

Спортен календар за месец май

снимка: ОСИ – Габрово

СПОРТНИ ПРОЯВИ В ГАБРОВО ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ 2017

04 май (четвъртък)

ФУТБОЛ
U15
Янтра 1919 – Янтра Габрово
Стадион „Априлов“, 16.00 часа

05 май (петък)

ХАНДБАЛ
Зонален финал
Момчета до 12 години
Спортна зала „Орловец“, 12.00 – 16.00 часа

06 май (събота)

ФУТБОЛ
Деца
Янтра Габрово – Трявна
Стадион „Априлов“, начало 10.00 часа

ХАНДБАЛ
„А“ РХГ – мъже
Полуфинален плейоф
Чардафон (Габрово) – Добруджа (Добрич)
Спортна зала „Орловец“, начало 14.00 часа

ХАНДБАЛ
„А“ РХГ – жени
Основна фаза
Бъки (Габрово) – Свиленград-ПУ
Спортна зала „Орловец“, начало 16.00 часа

7 май (неделя)

ФУТБОЛ
Футбол 7/Футбол 9
Янтра Габрово – Болярчета (ВТ)
Чардафон 1919 – Алекс ОК (Шемшево)
Янтра 2013 – Янтра 1919
Терен с изкуствена трева

ХАНДБАЛ
Турнир – зона „Мизия“
Момчета до 14 години
Спортна зала „Орловец“, 10.00 – 16.00 часа

10 май (сряда)

ФУТБОЛ
Юноши старша възраст
Чардафон 1919 – Изгрев 93 (Царевец)
Стадион „Христо Ботев“, начало 16.00 часа

11 май (четвъртък)

ФУТБОЛ
U15
Янтра Габрово – Ботев (Враца)
Стадион „Априлов“, 16.00 часа

12 май (петък)

СПОРТЕН ПРАЗНИК
Детски градини
Спортна зала „Орловец“, 16.00 – 18.00 часа

13 май (събота)

ФУТБОЛ
Юноши младша възраст и Деца
Чардафон 1919 (Габрово) –Локомотив (ГО)
Стадион „Априлов“, начало 09.45/11.30 часа

14 май (неделя)

БАСКЕТБОЛ
Фестивал – деца
Спортна зала „Орловец“, 09.00 – 17.00 часа

ФУТБОЛ

Футбол 7/Футбол 9
Орловец 94 – Янтра 2013
Чардафон 1919 – Севлиево
Янтра 1919 – Локомотив (ГО)
Терен с изкуствена трева

ФУТБОЛ

Трета лига – Северозапад
Янтра Габрово – Ком (Берковица)
Стадион „Христо Ботев“, начало 18.00 часа

ФУТБОЛ

„А“ ОФГ – мъже
Академик – Вихър (Ряховците)
Чардафон 1919 – Юнак (Кормянско)
Стадион „Априлов“

18 май (четвъртък)

ФУТБОЛ
U15
Янтра 1919 – Спартак Плевен
Стадион „Априлов“, 16.00 часа

20 май (събота)

ФУТБОЛ
Юноши младша възраст и Деца
Янтра Габрово – Севлиево
Стадион „Априлов“, начало 09.45/11.30 часа

21 май (неделя)

КОЛОЕЗДЕНЕ (СПУСКАНЕ)
„Gabrovo Challenge“
Български градски серии I кръг

21 май (неделя)

ФУТБОЛ
Футбол 7/Футбол 9
Янтра 2013 – Болярчета (ВТ)
Терен с изкуствена трева

ФУТБОЛ

Трета лига – Северозапад
Янтра Габрово – Вихър (Славяново)
Стадион „Христо Ботев“, начало 18.00 часа

ФУТБОЛ

„А“ ОФГ – мъже
Янтра 1919 – Чардафон 1919
Терен с изкуствена трева

27 май (събота)

ФУТБОЛ
Юноши младша възраст и Деца
Чардафон 1919 – Академик (Свищов)
Стадион „Априлов“, начало 09.45/11.30 часа

26-28  май (петък-неделя)

БАДМИНТОН
Национална верига – III кръг
Спортна зала „Орловец“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Фолксваген Фолклорен събор „Узана“ край Габрово

От 30 август до 1 септември, край Габрово ще се проведе Осмият национален Фолксваген Фолклорен събор „Узана“. Събитието от празничния календар на България, превърнало се в любимо за почитателите на популярната марка у нас и техните приятели, се организира от Клуб на привържениците на Фолксваген в България (vwclub.bg).

За първи път Съборът се провежда през 2012 година и оттогава досега, времето и мястото остават непроменени. Винаги се провежда през последния уикенд на най-горещия месец август, в местността „Узана“ край Габрово.

снимка: vwclub.bg

Ако все още не сте били там, направете го, едва ли има по-добър начин да изпратите лятото. Нищо случайно няма в избора на място. Популярната туристическа местност над Габрово е географският център на България. Официално е призната за такава през 1991 година и свидетелство за това е поставеният знак под формата на пирамида с цветовете на националния ни трибагреник.

Именно тук, в сърцето на България, Фолксваген феновете традиционно се срещат всяка година. Цялата местност „Узана“ е уникална със своята природа, релеф, растителност и кристално чист планински въздух. Това е най-обширната старопланинска поляна, заобиколена отвсякъде с вековни букови гори. Тук се намират над 70 % от лековитите билки, познати у нас.

снимка: vwclub.bg

Всяка следваща година Съборът привлича все повече и повече посетители. Хора от всички краища на страната идват край Габрово, за да споделят опита си с автомобилите от прочутата марка и да се насладят на българския фолклор и традиции.

Любителите на Фолксваген имат възможност да къмпингуват на открито. За тези, които предпочитат настаняване в хотели или хижи, в близост се намират достатъчно подходящи места.

снимка: vwclub.bg

Организаторите имат грижата да осигурят необходимата информация и всеки сам решава как най-приятно и комфортно да организира престоя си. За забавлението няма забрани и ограничения. Важното е всеки да има свободата да прави това, което го радва, без да пречи на останалите.

За да бъде преживяването истинско и гарантирано, домакините са предвидили качествено озвучаване. За да няма вреден шум и смесване на различна музика, лични тонколони и друга техника не се допускат.

И като истински ценители на природата всички знаят как да се грижат за нея – след всяко събиране старателно почистват мястото и премахват всякакви следи от замърсяване. Всяка следваща година съборът привлича все повече и повече посетители. Хора от всички краища на страната идват край Габрово, за да споделят опита си с автомобилите от прочутата марка и да се насладят на българския фолклор и традиции.

снимка: vwclub.bg

Любителите на Фолксваген имат възможност да къмпингуват на открито. За тези, които предпочитат настаняване в хотели или хижи, в близост се намират достатъчно подходящи места. Организаторите имат грижата да осигурят необходимата информация и всеки сам решава как най-приятно и комфортно да организира престоя си.

За забавлението няма забрани и ограничения. Важното е всеки да има свободата да прави това, което го радва, без да пречи на останалите. За да бъде преживяването истинско и гарантирано, домакините са предвидили качествено озвучаване. За да няма вреден шум и смесване на различна музика, лични тонколони и друга техника не се допускат.

И като истински ценители на природата всички знаят как да се грижат за нея – след всяко събиране старателно почистват мястото и премахват всякакви следи от замърсяване.

снимка: vwclub.bg

През всяка следваща година и фолклорната програма става по-богата. Все повече изпълнители радват събралите се на „Узана“. Голямото извито хоро, което вдига на крак всички, вече е традиционно.

В неустоимите народни ритми увличат умелите танцьори от танцовите ансамбли „Сивек“, „Искра“, „Шевица“, „Дилмани“. Неповторимата атмосфера оформят и майсторските изпълнения на гайдарите от формация „Родопико“.

снимка: vwclub.bg

Различни игри и турнири допълват атрактивната програма. Щом падне нощта, под звездното небе започва тайнството на нестинарството. Магията на този древен ритуал представя нестинарят Николай Топчийски. Танцът върху парещата жарава е и вид молитва за здраве, плодородие и сполука. Счита се, че огънят има пречистваща сила и унищожава всичко лошо. Самият обичай е мистичен и вълнуващ и е неописуемо удоволствие да бъде съпреживян на около 1300 м надморска височина.

Националният Фолксваген фолклорен събор „Узана“ е истински празник насред Стара планина, в пределите на една от най-добре съхранените природни местности у нас. Той е повод за среща на привържениците на Фолксваген от цялата страна и винаги завършва по един и същи начин – с незабравими моменти и вълнуващи изживявания, с истинска наслада от българския фолклор, с усещането за единение с величествената природа и с многото нови приятелства. И в очакване на поредните зареждащи дни в края на август, следващата година.

Повече можете да научите и следите на специално създадената за събитието фейсбук група за събора.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Пиян шофьор пак подкара кола без книжка на Голяма Богородица

Бързо производство е образувано срещу 39-годишен мъж от севлиевското село Батошево, шофирал отново без книжка и в нетрезво състояние, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Нарушението е било установено на големия християнски празник Успение Богородично, около 15.00 часа в село Горна Росица. Тогава екип на полицията спрял за проверка лек автомобил, управляван от 39-годишния водач.

Извършен му бил тест за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело известно количество в издишания въздух.

От извършените справки в информационните масиви на МВР било установено, че водачът вече бил осъждан за управление на моторно превозно средство, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

Съставен му е бил акт за установяване на административно нарушение и срещу него е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Пребиха и ограбиха 25-годишен в Севлиево

Полицията в Севлиево работи по разкриване извършителя на грабеж, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Тежкото криминално деяние е било извършено снощи, малко след 21.30 часа, в градинка с детска площадка. Жертва на престъплението е 25-годишен мъж от град Златарица, област Велико Търново.

Потърпевшият млад мъж подал минути след нападението си сигнал в полицията. По данни на пострадалия, около 21:35 часа, в градинка с детска площадка, неизвестен за него му нанесъл удари в областта на тялото и на главата, след което отнел личният му мобилен телефон.

На местопроизшествието е бил извършен оглед, а по случая е образувано досъдебно производство, разследването по което продължава под надзора на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица