Новини|26.04.2017 16:43

Габрово с награда за политиките в интелигентна енергия

снимка: Община Габрово

По време на най-голямото събитие за дигитална икономика и технологии – „Уебит фестивал“ /Webit.Festival Europe/, на Община Габрово бе присъдена награда в категория „Best Smart Cities Energy“.

снимка: Община Габрово

Тя е за приложените мерки и активни политики в областта на енергийната ефективност, които повече от 20 години са приоритет на Общината и са довели до икономия на енергия и експлоатационни разходи, както и до опазване на околната среда, информира Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в местната общинска администрация.

снимка: Община Габрово

„Тази награда е признание за усилията на Община Габрово да прилага устойчиви енергийни решения. Вярвам, че администрацията трябва да работи умно, ако иска да има умни граждани. Приемам отличието като признание за нашите усилия и за доверието на габровци!“, каза кметът Таня Христова при получаването на приза от световния директор на отдела за умни градове в „Сиско системи“ Амр Салем.

снимка: Община Габрово

Най-добрите дигитални проекти, иноватори и интегратори на технологични решения в България, Централна и Източна Европа бяха отличени снощи на бляскава церемония в зала „Джон Атанасов“ на столичния „София Тех Парк“.

снимка: Община Габрово

Наградите на „Webit“ показват пред широка публика и насърчават качествените бизнес модели, социални проекти и политически инициативи в новите дигитални и технологични пазари. Журито се състои от десетки световни лидери в областите на отделните награди, както и локални представители на асоциации от индустриите, учени и представители на публичния сектор.

снимка: Община Габрово

По време на мащабния форум кметът Таня Христова представи постиженията на Община Габрово в насоките ГИС, енергийна ефективност, транспортни системи и сигурност, административни услуги, управление на комунални услуги. В панела на общините „Умна администрация“ се включиха още кметовете на Бургас, Пловдив, Ловеч и София. Градоначалниците дискутираха технологичните решения за подобряване на комуникацията между граждани и местна власт.

снимка: Община Габрово

Деветият „Уебит фестивал“, който продължава и днес, събира повече от 5 000 посетители от над 90 държави. Над 300 лектори споделят опит от водещите световни компании за тенденциите, които през следващите няколко години ще променят живота в Европа и света. Събитието е под патронажа на президента на Република България ген. Румен Радев и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар