Новини|24.04.2017 9:07

Започва седмицата на доброто

Областният управител на Габрово Иванка Баева инициира Седмица против насилието и тормоза в училище под надслов „Да на доброто!“.

„Приканваме всяко училище в седмицата от 24 до 28 април да инициира, организира, осъществи и популяризира свои добри практики и дейности, във връзка с утвърждаване на доброто и справяне с агресията и насилието.

Защо го правим? Защото сигурността на децата е сред основните задачи на българското училище, защото то трябва да бъде място, където те да учат, да се забавляват и да се развиват. Целта е всяко едно дете да се чувства в безопасност, приемано, ценено и разбирано.

Необходимостта да споделяме и желанието да се учим и развиваме е в основата на инициативата и в последния ден от седмицата – 28 април, в ИМКА – Габрово ще наблюдаваме оригинални подходи за работа с децата, които се прилагат на територията на нашата област.

Сред тях са интерактивни методи, тренинги и ролеви игри, в които децата се учат да бъдат толерантни към останалите, да развиват умения за общуване и разбиране на другите, асертивност и справяне с конфликти.

Разиграват се различни ситуации, при които децата трябва да помислят как сами да разрешат възникнал проблем. Използват се и различни техники за релаксация, както и дейности за изява на уменията и способностите, като спортни игри, ателиета за приложни изкуства, театрални студия и др.“, споделят организаторите на Седмицата на добрините.

Инициативата е адресирана към специалистите и доброволците, работещи с деца, към учители, родители и всички, които се интересуват от темата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар