Новини, Общество|13.04.2017 14:19

Габровски младежи участваха в семинар за превенция на наркоманиите

снимка: Община Габрово

Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово се включиха в тридневен обучителен семинар, на тема „Личностно развитие – учене чрез опит, обмяна на добри практики за ефективна превенция“.

Семинарът се проведе в периода 7 – 9 април в Стара Загора, с участието на доброволци от Младежките съвети по наркотични вещества от Ямбол, Кърджали, Хасково, Разград и Стара Загора.

Обучението включваше тренинги за превенция употребата и злоупотребата с психоактивни вещества, представяне на превантивни дейности в училищна и извънучилищна среда от всеки град–участник.

снимка: Община Габрово

Габровските младежи показаха интерактивни методи и техники за превенция на рисковото поведение, включени в превантивната програма „Информираният избор“ на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център – Габрово.

Семинар бе част от превантивната програма „Мрежата срещу дрогата“, която цели ежегодно да събира и обучава доброволци от цялата страна, работещи по превенция на зависимостите. Чрез „Мрежата“ младите хора имат възможността да популяризират своите дейности, както и да обменят помежду си опит и добри практики в работата си сред връстници.

Програма „Мрежата срещу дрогата” е одобрена и се финансира от Министерство на здравеопазването.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар