Новини, Общество|07.04.2017 16:21

ПМГ спечели състезанието по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

снимка: Община Габрово

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ спечели първо място на общинското ученическо състезание ”Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, чиито организатор бе Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово, в партньорство с Община Габрово и ОС на БЧК – Габрово.

Домакин на състезанието беше Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово.

В надпреварата взеха участие девет отбора, с по четирима състезатели, ученици от шести и седми клас от общинските училища – ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Цанко Дюстабанов“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. Кирил и Методий“, СОУ „Райчо Каролев“, СОУ „Отец Паисий“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“.

Целта е да се провери нивото на знания, умения и навици на учениците за действия при бедствия и пожари, придобити в процеса на обучение, както и да мотивира участниците и присъстващите към по-нататъшна подготовка за действия при бедствени ситуации и популяризира действия за защита при бедствия и пожари.

снимка: Община Габрово

Състезанието се проведе на два етапа. В първия етап учениците индивидуално решаваха тест за проверка на усвоените знания за действията при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ.

снимка: Община Габрово

Във втория етап под формата на състезателни игри участниците от отборите демонстрираха уменията и реакциите си за действие при бедствия от различен характер в обособени центрове за земетресения, наводнения, център производствени аварии, който включва – химическа, биологична и радиационна защита, използване на индивидуални средства за защита и оказване на първа долекарска помощ на пострадали. Състезанието беше открито от г-н Георги Златев – главен инспектор в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово.

снимка: Община Габрово

След оспорвана надпревара с 265,5 точки на първо място се класира отбора на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Второто място с 239,5 точки зае отбора на ОУ „Св. Кирил и Методий“. Третото място спечели отбора на ОУ „Неофит Рилски“с 229 точки и на четвърто място е отбора на ОУ „Ран Босилек“ с 226 точки.

снимка: Община Габрово

Участниците от отбори показаха много добра подготовка за реакции в кризисни ситуации, за което получиха грамоти.

От Община Габрово бяха осигурени награди за участниците от класираните отбори на призовите места. Отборът класирал се на първо място – ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ще представи община Габрово на областното състезание на 10 май 2017 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар