Свържи се с нас

Новини

ПМГ спечели състезанието по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Published

on

снимка: Община Габрово

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ спечели първо място на общинското ученическо състезание ”Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, чиито организатор бе Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово, в партньорство с Община Габрово и ОС на БЧК – Габрово.

Домакин на състезанието беше Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово.

В надпреварата взеха участие девет отбора, с по четирима състезатели, ученици от шести и седми клас от общинските училища – ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Цанко Дюстабанов“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. Кирил и Методий“, СОУ „Райчо Каролев“, СОУ „Отец Паисий“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“.

Целта е да се провери нивото на знания, умения и навици на учениците за действия при бедствия и пожари, придобити в процеса на обучение, както и да мотивира участниците и присъстващите към по-нататъшна подготовка за действия при бедствени ситуации и популяризира действия за защита при бедствия и пожари.

снимка: Община Габрово

Състезанието се проведе на два етапа. В първия етап учениците индивидуално решаваха тест за проверка на усвоените знания за действията при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ.

снимка: Община Габрово

Във втория етап под формата на състезателни игри участниците от отборите демонстрираха уменията и реакциите си за действие при бедствия от различен характер в обособени центрове за земетресения, наводнения, център производствени аварии, който включва – химическа, биологична и радиационна защита, използване на индивидуални средства за защита и оказване на първа долекарска помощ на пострадали. Състезанието беше открито от г-н Георги Златев – главен инспектор в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово.

снимка: Община Габрово

След оспорвана надпревара с 265,5 точки на първо място се класира отбора на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Второто място с 239,5 точки зае отбора на ОУ „Св. Кирил и Методий“. Третото място спечели отбора на ОУ „Неофит Рилски“с 229 точки и на четвърто място е отбора на ОУ „Ран Босилек“ с 226 точки.

снимка: Община Габрово

Участниците от отбори показаха много добра подготовка за реакции в кризисни ситуации, за което получиха грамоти.

От Община Габрово бяха осигурени награди за участниците от класираните отбори на призовите места. Отборът класирал се на първо място – ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ще представи община Габрово на областното състезание на 10 май 2017 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Застреляха породист кон край Кръвеник

Published

on

Полицията издирва извършителя, застрелял кон в местността Киевщица, намираща се в землището на севлиевското село Кръвеник.

Животното е било порода Хафлингер. То е било оставено на свободна паша за времето от 17.30 часа в неделя до 15.00 часа в понеделник, когато стопанинът му го заварил с отнет живот.

На местопроизшествието е извършен оглед в присъствието на ветеринарен лекар. По случая в РУ Севлиево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325 б от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Три са новите случаи на коронавирус в региона

Published

on

Три са положителните проби за КОВИД – 19 в региона през последното денонощие. Касае се за двама от Габрово и един от Дряново.

Това става ясно от данните към вчерашна дата, 29 септември, на Министерството на здравеопазването, цитирани днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

58-годишен габровец, работник в завода за санитарна арматура „Идеал стандарт-Видима“ в Севлиево, е бил установен с вирусната инфекция, която е била отрита и при 24-годишна жена, също от Габрово, служител във фирма „Блазер груп Габрово“.

Положителен за коронавирус е и 45-годишен дряновец, също работник в завода за санитарна арматура „Идеал стандарт-Видима“ в Севлиево.

Новорегистрираните 3 случая провеждат домашно лечение и са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

Изготвени са и са връчени предписания до контактните лица на потвърдените с КОВИД – 19 за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

25-годишен се намъкна в производствен цех, за да краде

Published

on

Полицията в Габрово уличи 25-годишен местен жител, проникнал в производствен цех на ул.“Капитан Дядо Никола“ и извършил кражба на различни по вид, дължина и сечение медни проводници.

Престъплението било извършено за периода от месец август до 25 септември. По случая е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 195 ал.1 т.3 от Наказателния кодекс.

Габровските криминалисти стигнаха и задържаха извършителя на друга кражба. Това е 31-годишна жена от Габрово откраднала лични документи от кола, паркирана пред къща в село Златари.

Деянието било извършено за времето от 19.00 часа в неделя до 07.20 часа в понеделник. Вещите, предмет на престъплението, са били намерени и иззети.

По случая в РУ Габрово е образувано досъдебно производство по чл.195 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица