Новини|06.04.2017 16:14

Съдът прие за разглеждане заведения иск на Общината срещу Топлофикация

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Габровският окръжен съд прие за разглеждане съдебния иск на Община Габрово срещу „Топлофикация – Габрово“ ЕАД, информираха от администрация на кмета. Първото съдебно заседание по делото е насрочено за месец май. След това заседание ще стане ясен начинът, по който засегнатите граждани ще могат да се присъединят към делото.

Припомняме, че на 17 февруари т.г. Община Габрово заведе съдебен иск срещу дружеството за системно неизпълнение на законово вменени и договорни задължения към неговите абонати. Към иска се присъединиха училище „Райчо Каролев“, детска градина „Слънце“ и музей Дом на хумора и сатирата.

През месец февруари Община Габрово обяви, че чрез иска се цели да се установи от съда, че през периода от 01.11.2016 г. до настоящия момент дружеството не изпълнява своите задължения и не доставя качествена услуга на своите потребители.

Освен това „Топлофикация – Габрово“ ЕАД да бъде осъдена да предприеме действия по реално обезщетяване на своите абонати. Дружеството да бъде осъдено да предприеме действия по привеждане на топлопреносната мрежа в съответствие с изискванията на Закона за енергетиката и подзаконовите нормативни актове по неговото приложение.

„Топлофикация – Габрово“ ЕАД да признае на всички свои абонати правото да ползват 5 % компенсация, независимо от момента на плащане на фактурата и предходните задължения.

Община Габрово своевременно ще информира за хода на делото и действията, които гражданите могат да предприемат, за да се присъединят към него.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар