Любопитно, Новини|03.04.2017 7:41

Габрово се включи в „Лесовъд за един ден“

снимка: Областна администрация – Габрово

Заместник – областният управител Ивелина Петрова беше гост на откриването на иницативата „Лесовъд за един ден“, която се организира за поредна година съвместно от СЦДП Габрово, ДГС „Габрово, ПП „Българка“ и РДГ Велико Търново.

Музика, танци и много образователни игри изпълниха парк Маркотея в Габрово. С това се сложи символично началото на Седмицата на гората, която се чества още от 1925 година.

„Гората е живот“ – това е мотото, под което премина най-голямото събитие в горския сектор. С тези думи се обърна и заместник – областният управител към децата и всички гости на събитието, и още – да пазят, уважават и обичат гората.

Ивелина Петрова призова децата да прекарват все повече време на открито, опознавайки природата и допълни: „Сигурна съм, че днешният ден за Вас, мили деца, ще бъде едно истинско приключение, което ще ви помогне да опознаете още по-добре горските екосистеми и лесовъдската професия. Желая ви днес да усетите силата и магията на гората!“

По време на инициативата горски служители демонстрираха дейности по опазване и грижа за природата. Децата чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъди научиха повече за тяхната професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

„Лесовъд за един ден“ е инициатива на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

2 коментара

  • А няма кой да спре човекоподобните работници на кметицата да режат здрави дървета където им скимне! Няма отърване от плевенската полово предавана болест!Орязаха поне десетина ЗДРАВИ дръвчета около цехчето за дограма на „мъжа“ й,за да има гледка.Самозабравили се …все някога и някой ще им намери майстора..

  • Ами и той е прост,и слугите му са прости..И като повали дъжд обилно и като тръгне земната маса от баира /защото осякоха дърветата ,защото ерозия е сложна дума и едва ли знаят какво означава/ цехчето за дограма и безплатния паркинг на пътното платно на мъжа на крадлицата ще стане нива за засаждане на картофи.

Напиши коментар