Култура, Новини|30.03.2017 10:29

Награда за събитието на Габрово в областта на културата – 2016

снимка: Клуб на будителите – Габрово

Кои са събитията, белязали духовния ръст на Габрово за една година? И кое от тях събира емоциите и аплодисментите на габровци? Това ще стане ясно в петък вечерта, когато победителят в ежегодния конкурс „Събитие на Габрово в областта на културата“, ще получи награда – импулс и предпоставка за нови проекти.

Клубът на будителите ще връчи за трети път награда в конкурса „Събитие на Габрово в областта на културата“. Официалната церемония за присъждане на отличието ще се проведе на 31 март, петък, от 18 часа в зала „Възраждане“.

Номинирани от публиката са 17 събития от изминалата 2016 година. Гласуването, проведено по електронен път, както и чрез анкетите, разпространени на няколко места в града, очерта фаворита на публиката. Наградата в размер на 500 лева ще бъде присъдена на вдъхновителите и организатори на събитието, получило най- голяма подкрепа при гласуването и при журирането.

8-членната комисия, в чийто състав влизат личности, работещи за духовното развитие на Габрово, класира предложенията според следните критерии: художествена стойност, актуалност, новаторски подход, насърчаване на свободни творчески инициативи и доброволчество в областта на културата и изкуствата, развиване на партньорства, трайни резултати, подобряване на културните компетенции на местната общност, популяризиране на марката „Габрово“.

Годишната награда на организаторите на събитието, спечелило аплодисментите на публиката и признанието на журито, ще връчи миналогодишният победител в конкурса – фотографът Росина Пенчева.

Това ще стане на церемонията в петък вечер, за която организаторите от габровския Клуб на будителите са поканили за участие актьорите от Драматичен театър „Рачо Стоянов” и Камерния хор „Петър Чаракчиев” при Национална Априловска гизназия. Със своя концерт „Тя, жената”, съставен от произведения на жени-композитори от различни страни и епохи, на сцената на зала „Възраждане” ще гостуват солисти от Народно читалище „Н. Й. Вапцаров -1866” – Благоевград, ръководени от изявения габровец проф. д-р Христо Кротев.

Паричната награда за отличеното събитие е осигурена от фирма „Ломбарди” и „Лайънс клуб” – Габрово. Провеждането на конкурса се осъществява благодарение на партньорството на Клуба на будителите с Община Габрово, Технически университет – Габрово, НЧ „Св. Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски-2011“, Регионален ресурсен център за култура „Фабриката“, Рекламна агенция „Елмазови” и д-р Павлина Хинкова.

Входът за церемонията е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар