Новини, Общество|29.03.2017 13:35

Миещи улиците цистерни създават трудности в движението

„Няма габровец, който да не се зарадва, виждайки че улиците на града, макар и без шампоан, биват чистени и заприличват все повече на тези в Европа. Още повече от факта, че именно измиването на главните пътни артерии след тежката зима се извършва, в някои случаи нощно време, каквато е практиката в много европейски страни, когато интензивността на движението е по-малка. Логично.

Дотук всичко е чудесно. Само, че снощи с учудване разбрах, че миенето на улиците в Габрово може да бъде опасно и вещаещо неволи. Прибирайки се към вкъщи по еднопосочната улица „Капитан Дядо Никола“, в района на пазара на Шиваров мост, се натъкнах на две цистерни, които бяха в насрещното. Зад тях вървеше служител, пръскащ вода с маркуч и вършещ си съвестно работата.

Миенето на ул.“Капитан Дядо Никола“ в Габрово

Цистерните, миещи улицата, изобщо не бяха светлинно сигнализирани, за да известяват водачите за присъствието си на пътя. Дори напротив! Техните фарове заслепяваха движещите се и преминаващи с повишено внимание покрай тях шофьори.

Малко по-рано се беше стигнало и дотам, че миещите машини предизвикаха задръстване от коли на улицата, в участъка от пресечката й с ул.“Добри Чинтолов“ и ул.“Йосиф Соколски“, където ул.“Кап. Дядо Никола“ е стеснена, а от лявата й част има спрели автомобили.

Поради стесняването на улицата се наложи шофьорите търпеливо да изчакат, докато двата миещи автомобила преминат, или да търсят алтернативни маршрути за прибиране до домовете си.

Питам имат ли право двете цистерни да се движат в насрещното, при положение, че не са автомобили със специален режим на движение? И защо, вършейки си работата в тъмната част на денонощието, изобщо не са сигнализирани?“

Това написа читател на „Габрово Нюз“, изпратил ни своя сигнал до редакцията на медията. Ако и Вие станете очевидец на подобна ситуация или нещо, което ви е направило впечатление, сигнализирайте ни на редакционния телефон или ни изпратете снимки/видео на пощата на info@gabrovonews.bg, както и на страницата ни в социалната мрежа. Ние ще ги направим достъпни до широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар