Свържи се с нас

Новини

Миещи улиците цистерни създават трудности в движението

Published

on

„Няма габровец, който да не се зарадва, виждайки че улиците на града, макар и без шампоан, биват чистени и заприличват все повече на тези в Европа. Още повече от факта, че именно измиването на главните пътни артерии след тежката зима се извършва, в някои случаи нощно време, каквато е практиката в много европейски страни, когато интензивността на движението е по-малка. Логично.

Дотук всичко е чудесно. Само, че снощи с учудване разбрах, че миенето на улиците в Габрово може да бъде опасно и вещаещо неволи. Прибирайки се към вкъщи по еднопосочната улица „Капитан Дядо Никола“, в района на пазара на Шиваров мост, се натъкнах на две цистерни, които бяха в насрещното. Зад тях вървеше служител, пръскащ вода с маркуч и вършещ си съвестно работата.

Миенето на ул.“Капитан Дядо Никола“ в Габрово

Цистерните, миещи улицата, изобщо не бяха светлинно сигнализирани, за да известяват водачите за присъствието си на пътя. Дори напротив! Техните фарове заслепяваха движещите се и преминаващи с повишено внимание покрай тях шофьори.

Малко по-рано се беше стигнало и дотам, че миещите машини предизвикаха задръстване от коли на улицата, в участъка от пресечката й с ул.“Добри Чинтолов“ и ул.“Йосиф Соколски“, където ул.“Кап. Дядо Никола“ е стеснена, а от лявата й част има спрели автомобили.

Поради стесняването на улицата се наложи шофьорите търпеливо да изчакат, докато двата миещи автомобила преминат, или да търсят алтернативни маршрути за прибиране до домовете си.

Питам имат ли право двете цистерни да се движат в насрещното, при положение, че не са автомобили със специален режим на движение? И защо, вършейки си работата в тъмната част на денонощието, изобщо не са сигнализирани?“

Това написа читател на „Габрово Нюз“, изпратил ни своя сигнал до редакцията на медията. Ако и Вие станете очевидец на подобна ситуация или нещо, което ви е направило впечатление, сигнализирайте ни на редакционния телефон или ни изпратете снимки/видео на пощата на info@gabrovonews.bg, както и на страницата ни в социалната мрежа. Ние ще ги направим достъпни до широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Застреляха породист кон край Кръвеник

Published

on

Полицията издирва извършителя, застрелял кон в местността Киевщица, намираща се в землището на севлиевското село Кръвеник.

Животното е било порода Хафлингер. То е било оставено на свободна паша за времето от 17.30 часа в неделя до 15.00 часа в понеделник, когато стопанинът му го заварил с отнет живот.

На местопроизшествието е извършен оглед в присъствието на ветеринарен лекар. По случая в РУ Севлиево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325 б от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Три са новите случаи на коронавирус в региона

Published

on

Три са положителните проби за КОВИД – 19 в региона през последното денонощие. Касае се за двама от Габрово и един от Дряново.

Това става ясно от данните към вчерашна дата, 29 септември, на Министерството на здравеопазването, цитирани днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

58-годишен габровец, работник в завода за санитарна арматура „Идеал стандарт-Видима“ в Севлиево, е бил установен с вирусната инфекция, която е била отрита и при 24-годишна жена, също от Габрово, служител във фирма „Блазер груп Габрово“.

Положителен за коронавирус е и 45-годишен дряновец, също работник в завода за санитарна арматура „Идеал стандарт-Видима“ в Севлиево.

Новорегистрираните 3 случая провеждат домашно лечение и са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

Изготвени са и са връчени предписания до контактните лица на потвърдените с КОВИД – 19 за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

25-годишен се намъкна в производствен цех, за да краде

Published

on

Полицията в Габрово уличи 25-годишен местен жител, проникнал в производствен цех на ул.“Капитан Дядо Никола“ и извършил кражба на различни по вид, дължина и сечение медни проводници.

Престъплението било извършено за периода от месец август до 25 септември. По случая е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 195 ал.1 т.3 от Наказателния кодекс.

Габровските криминалисти стигнаха и задържаха извършителя на друга кражба. Това е 31-годишна жена от Габрово откраднала лични документи от кола, паркирана пред къща в село Златари.

Деянието било извършено за времето от 19.00 часа в неделя до 07.20 часа в понеделник. Вещите, предмет на престъплението, са били намерени и иззети.

По случая в РУ Габрово е образувано досъдебно производство по чл.195 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица