Свържи се с нас

Крими

Прекратиха производството за смъртта на 19-годишната Веси!

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Окръжен съд – Габрово потвърди постановлението на Габровска окръжна прокуратура за прекратяване на наказателното производство, водено във връзка със смъртта на 19-годишната Веси от Габрово, намерила смъртта си на 4 юни м.г., падайки от терасата на апартамента, в който живееше на ул. „Свищовска“.

С определение от 16 март 2017 г., състав на Окръжен съд – Габрово с председател съдия Минков, потвърди постановлението на Габровска окръжна прокуратура за прекратяване на наказателното производство, образуваното и водено срещу неизвестен извършител, за извършено умишлено убийство. Смъртта на момичето е настъпила на 4 юни 2016 г. след падане от седмия етаж на жилищен блок на ул. „Свищовска“ в Габрово.

Производството пред Окръжен съд – Габрово е образувано по жалба на родителите на починалата против постановлението на прокуратурата. С атакувания акт наблюдаващият прокурор е счела, че събраните на досъдебното производство доказателства не установяват факти и обстоятелства за извършено престъпление от общ характер, което да е причинило смъртта на В.Т., приемайки, че падането е настъпило след като в резултат от употребено значително количество алкохол и наркотично вещество момичето е било в състояние, което не е могло да овладее.

Анализирайки всички събрани по делото доказателства – разпити на свидетели, технически огледи и експертизи, трасологическо изследване, съдебно-медицински експертизи, съдебно-химическа (токсилогична) експертиза, дактилоскопни експертизи и др., съдът счете, че изводите на прокурора за липса на извършено престъпление, което да е причинило смъртта на Веси, са обосновани и законосъобразни, като прокурорският акт следва да бъде изцяло потвърден.

Определението на Окръжен съд – Габрово може да бъде протестирано или обжалвано пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Предадоха на съд мъж, удушил съпруга на сестра си

Published

on

Окръжна прокуратура – Габрово внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Габрово срещу мъж, с инициали А.А, за това, че на 20 юли миналата година, в апартамент, намиращ се в жилищен блок в Севлиево умишлено умъртвил съпруга на сестра си, чрез спиране на дишането като притиснал шията му чрез загърляне с мека двукатна примка и силен натиск към земята, с концентрация на силата в областта между двете лопатки.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие.

Извършителят изпаднал в състояние на страхов физиологичен афект, породен от непосредствената заплаха за физическото му оцеляване, тъй като пострадалият го нападнал с нож в състояние на тежко алкохолно опиване и от поведението му било възможно да настъпят тежки последици за обвиняемия.

Деянието е квалифицирано по чл.118, предл.1, във вр. чл.115 от НК. В хода на досъдебното производство на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Габрово.

Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Намериха хероин у возещ се в такси криминално проявен

Published

on

Полицията в Трявна задържа 34-годишен криминално проявен местен жител заради притежанието на наркотични вещества.

Арестът му бил извършен снощи, 25 януари, около 20.00 часа във връзка с провеждане на специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“.

Тогава служители от група „Криминална полиция“ към тревненската полиция спрели таксиметров автомобил „Шевролет Матиз“.

Извършена била проверка на пътниците в автомобила, като в един от тях – 34-годишен, осъждан мъж, била намерена и иззета свивка.

Тя съдържала кафяво вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на наркотичното вещество „хероин“.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс. Лицето е било задържано за срок до 24 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Старец открадна „Джак Ръсел“ и го спипаха

Published

on

70-годишен мъж от дряновското село Скалско бе уличен в извършването на кражба на домашно куче.

Вчера, 25 януари, собственикът на куче, порода „Джак Ръсел“, се оплакал в дряновската полиция, че от имота му в квартал „Никоевци“ изчезнал домашният му любимец.

Разследващите веднага се заели със случая и малко по-късно през деня стигнали до извършителя на престъплението.

Това бил 70-годишният мъж, срещу когото вече е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица