Свържи се с нас

Новини

БСП за България: Данъчно облекчение за работещите родители!

Месечното парично обезщетение за отглеждане на дете за втората година майчинство да бъде обвързано с размера на минималната работна заплата. *Избори 2017*

Published

on

Листата на БСП за България в 7 МИР, снимка: Пресцентър БСП

Средната възраст на листата с кандидати за народни представители от „БСП за България“ за габровска област с водач Кирил Добрев е 36 години. Сред тях са Станимир Стойчев, специалист „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, със собствен бизнес в сферата на селското стопанство, Първан Димитров – инженер по Комуникационна техника и техонологии собственик на частна фирма в сферата на металолеенето. Трифон Панчев – адвокат, член на Съда към Европейската федерация по лека атлетика, ръководи фирма развиваща дейност в сферата на земеделието. Техните идеи за работа в бъдещия парламент са свързани с подкрепа на младите хора в България.

Станимир Стойчев, снимка: Пресцентър БСП

Станимир Стойчев: „Моята кауза е подкрепа и развитие на селското стопанство, защита на дребния и среден земеделски производител, повече българска продукция от родни суровини. Повече от 15 години работя в сферата на селското стопанство. Държавата ни пречеше. Не се случи абсолютно нищо от това, което ни бяха обещали. Повечето земеделски производители почти фалираха. Над 80% от европейските средства в тази област отиват при десетина монополисти. Избрах да се кандидатирам в листата на БСП за народен представител, защото само БСП има реални идеи и предложения как да бъдат спасени и предпазени дребните и средни земеделски производители. За мен е важно да се работи в тяхна защита, тъй като реално те са 90 процента от селскостопанските производители в България. Години наред субсидиите на дребните земеделски производители се изплащат последни. Съществува и сериозна неравнопоставеност в условията, на които трябва да отговарят младите селскостопански производители. Много от тях по години и образование отговарят на изискванията и считам, че формулировката за субсидиите трябва да бъде разделени на две – за млади производители до 40 години и за начинаещи, които са се занимавали със земеделие до 18 месеца.“

Трифон Панчев, снимка: Пресцентър БСП

Трифон Панчев: „Амбициран съм да докажа потенциала на младите хора, като двигател на промяната и фактор за приключване на болезнения преход. Основен приоритет за мен е разкриването на нови работни места, жизненоважни за обръщане на процеса на демографски срив, създавайки възможност за реализация на хората в региона от който произхождат. Популяризирането на областта като културно-исторически туристически център според мен би върнала региона към времената на икономически разцвет. Моята кауза са хората и тяхното право на нормални и достойни условия на живот.“

Първан Димитров, снимка: Пресцентър БСП

Първан Димитров: „За първи път в програмата на БСП виждам реална подкрепа за децата на активните, работещи млади хора, които плащаме данъци. Приспадане до 50 лева месечно от дължимия ДОД на работещите родители за дете. Двама работещи родители всеки месец ще плащат със 100 лева по-малко, ако имат две деца, както моето семейство. Искам още да подчертая, че месечното парично обезщетение за отглеждане на дете за втората година майчинство ще бъде обвързано с размера на минималната работна заплата. Смятам, че по този начин може да се помогне на България, в която младите хора като родители да бъдат удовлетворени и щастливи.“

Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина.
„Поискай промяната“

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „БСП за България“. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Новини

Габрово продължава с протеста и тази вечер

Published

on

Габрово продължава с антиправителствения протест, с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестната акция ще се проведе тази вечер, отново на площад „Възраждане“, а началният час е 18.00 часа.

Събитието се организира чрез социалната мрежа фейсбук. Това ще е втората демонстрация в Габрово.

Снощи на централния градски площад се проведе първият протест в нашия град, с искане оставка на правителството, който премина мирно и спокойно, с мотото за запазване на демокрацията в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Топ 5 ползи от застраховането на жилище

Published

on

Притежаването на собствен дом е нещо прекрасно, но ако сте като повечето хора, вероятно не сте мислили много за застраховането му. Имотът е най-скъпата собственост на българина, но когато става дума за защита, той отстъпва място на автомобила. Повече от 70% от застраховките са за автомобилно застраховане.

Ето обаче ТОП 5 ползи от застраховането на жилище:

1. Предлага усещане за защита и сигурност Защитата на вашата собственост обхваща всички видове риск от щети, причинени от пожар, природни бедствия или други фактори. Той също така покрива риска от загуба в резултат на кражба или други престъпни действия.

2. Не е скъпо и повечето хора могат да си го позволят Имуществените застраховки варират между 40 и 200 лв. на година, в зависимост от покритите рискове. Следователно само с малък разход имотните ви активи са добре защитени.

3. Покрива временно място за престой Ако поради някаква причина, независеща от вас загубите дома си, определен тип застраховка може да ви предостави алтернативно място за престой или да ви компенсира таксата за наем на временното място.

4. Широкообхватно Освен основното си жилище, може да застраховате и прилежащи обособени структури, например гараж, навес, масивна ограда и т.н., както и строително-монтажни работи. Домашното имущество, електронното оборудване и друга лична собственост във вашия дом също подлежат на защита.

5. Лесно и бързо Сключването на застраховка става изключително лесно и отнема само няколко минути. Много от фирмите предлагат и застраховане онлайн.

Въпреки че повечето хора си мислят „Едва ли ще се случи на мен!“, рискът от загуби е възможен, а застраховката на собствеността успешно би минимизирала въздействието му.

Ако вече сте закупили жилище или тепърва Ви предстои, свържете се с нашите брокери. Всеки закупил имот с ГАРАНТ, получава до – 10 % отстъпка от Застрахователен брокер „Амарант“ – офис ЕСА.

Зареди още

Новини

Габрово протестира за демокрация и оставка на правителството

Published

on

Габрово излезе на протест с искане за оставката на правителството и запазване на демокрацията в България. Демонстрацията се проведе тази вечер, 12 юли, на площад „Възраждане“.

Хората се организираха спонтанно в социалната мрежа фейсбук. Началният час на протеста беше обявен за 18.30 часа, когато започнаха да се събират и гражданите.

Те излязоха пред сградата на Община Габрово, за да изразят отношението си за всичко, случващо се в страната, заявявайки подкрепата си с протестиращите в София и редица градове у нас, настояващи премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев да подадат оставки.

Присъстваха предимно млади хора. Народният представител Кристина Сидорова, областният координатор на левицата Николай Григоров и председателят на социалистите в Габрово Здравко Кънчев също бяха сред протестиращите.

Антиправителствената демонстрация премина мирно и спокойно. Беше охранявана от полиция. Преминаващите покрай протеста шофьори също изразяваха своята подкрепа, чрез своите клаксони.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица