Свържи се с нас

Новини

БСП за България: Данъчно облекчение за работещите родители!

Месечното парично обезщетение за отглеждане на дете за втората година майчинство да бъде обвързано с размера на минималната работна заплата. *Избори 2017*

Published

on

Листата на БСП за България в 7 МИР, снимка: Пресцентър БСП

Средната възраст на листата с кандидати за народни представители от „БСП за България“ за габровска област с водач Кирил Добрев е 36 години. Сред тях са Станимир Стойчев, специалист „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, със собствен бизнес в сферата на селското стопанство, Първан Димитров – инженер по Комуникационна техника и техонологии собственик на частна фирма в сферата на металолеенето. Трифон Панчев – адвокат, член на Съда към Европейската федерация по лека атлетика, ръководи фирма развиваща дейност в сферата на земеделието. Техните идеи за работа в бъдещия парламент са свързани с подкрепа на младите хора в България.

Станимир Стойчев, снимка: Пресцентър БСП

Станимир Стойчев: „Моята кауза е подкрепа и развитие на селското стопанство, защита на дребния и среден земеделски производител, повече българска продукция от родни суровини. Повече от 15 години работя в сферата на селското стопанство. Държавата ни пречеше. Не се случи абсолютно нищо от това, което ни бяха обещали. Повечето земеделски производители почти фалираха. Над 80% от европейските средства в тази област отиват при десетина монополисти. Избрах да се кандидатирам в листата на БСП за народен представител, защото само БСП има реални идеи и предложения как да бъдат спасени и предпазени дребните и средни земеделски производители. За мен е важно да се работи в тяхна защита, тъй като реално те са 90 процента от селскостопанските производители в България. Години наред субсидиите на дребните земеделски производители се изплащат последни. Съществува и сериозна неравнопоставеност в условията, на които трябва да отговарят младите селскостопански производители. Много от тях по години и образование отговарят на изискванията и считам, че формулировката за субсидиите трябва да бъде разделени на две – за млади производители до 40 години и за начинаещи, които са се занимавали със земеделие до 18 месеца.“

Трифон Панчев, снимка: Пресцентър БСП

Трифон Панчев: „Амбициран съм да докажа потенциала на младите хора, като двигател на промяната и фактор за приключване на болезнения преход. Основен приоритет за мен е разкриването на нови работни места, жизненоважни за обръщане на процеса на демографски срив, създавайки възможност за реализация на хората в региона от който произхождат. Популяризирането на областта като културно-исторически туристически център според мен би върнала региона към времената на икономически разцвет. Моята кауза са хората и тяхното право на нормални и достойни условия на живот.“

Първан Димитров, снимка: Пресцентър БСП

Първан Димитров: „За първи път в програмата на БСП виждам реална подкрепа за децата на активните, работещи млади хора, които плащаме данъци. Приспадане до 50 лева месечно от дължимия ДОД на работещите родители за дете. Двама работещи родители всеки месец ще плащат със 100 лева по-малко, ако имат две деца, както моето семейство. Искам още да подчертая, че месечното парично обезщетение за отглеждане на дете за втората година майчинство ще бъде обвързано с размера на минималната работна заплата. Смятам, че по този начин може да се помогне на България, в която младите хора като родители да бъдат удовлетворени и щастливи.“

Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина.
„Поискай промяната“

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „БСП за България“. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица