Новини|13.03.2017 16:52

Бившето Абаджийско училище става Дневен център за възрастни

снимка: Община Севлиево

Одобрено е проектното предложение „Дневен център за възрастни хора с увреждания „Добрина“ в община Севлиево”, по процедурата „Активно включване“. Община Севлиево е партньор по проекта на Сдружение „Социална подкрепа и информация“.

Бюджетът е 391 128.00 лева, 100% безвъзмездно финансиране, а продължителността на проекта е 18 месеца.

Предстои сключване на договор за финансирането на проекта с Министерство на труда и социалната политика, Главна дирекция „Европейски фондове и международни програми и проекти“ като се предвижда проектът да стартира  от 1 април.

Това е трети съвместен проект на двете организации, който отново е насочен към разширяване и подобряването на качеството на предлаганите социални услуги на територията на община Севлиево.

Проектното предложение е насочено към разширяване на възможностите за подобряване качеството на живот на хората с увреждания и техните семейства на територията на община Севлиево, повишаване на мотивацията им за независим и самостоятелен начин на живот чрез насърчаване на равните възможности на тези лица за заетост и интеграция на пазара на труда.

Дневен център за хора с увреждания „Добрина“ ще осъществява своята дейност на територията на Севлиево. За неговата дейност е предоставена от община Севлиево сградата на бившето „Абаджийско училище“, която напълно отговаря като характеристики на изискванията за изпълнение на дейностите по проекта.

След стартиране на проекта, ще бъдат извършени строително-монтажни работи в сградата, които ще включват ремонт на санитарни помещения, обособяване и ремонт на помещения за рехабилитация, столова и помещение за социални контакти и интереси, кухненски бокс, складово помещение, административен кабинет.

В рамките на проекта се предвижда и доставката на оборудване и обзавеждане, което да осигури нормалното функциониране на дневния център „Добрина“. Обзавеждането ще бъде съобразено с нуждите на хората, на които ще бъде предоставяна социалната услуга, както и с капацитета на самият център.

Целевата група на проекта се състои от 25 възрастни хора с увреждания от община Севлиево и техните семейства, които да се възползват от предлаганите социални услуги в център „Добрина“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар