Свържи се с нас

Новини

Област Габрово – Извор на българщина и духовност. Привлекателна за младите и образовани хора

БСП за България: Област Габрово – Извор на българщина и духовност. Привлекателна за младите и образовани хора. *Избори 2017*

Published

on

снимка: Пресцентър БСП за България

БСП за България: Област Габрово – Извор на българщина и духовност. Привлекателна за младите и образовани хора.

 

Нашите #10 приоритета като народни представители:
1. Високи доходи чрез повече инвестиции и подобряване на конкурентната среда.
2. Достъпно здравеопазване за всеки чрез запазване на здравните центрове и финансово оздравяване на общинските болници.
3. Удобен транспорт и добра инфраструктура
4. Качествено образование чрез публично финансиране само на държавните и на общинските училища и насърчаване на бизнеса да инвестира в обучение и наука като фактор за развитие и икономически растеж.
5. Развит туризъм чрез развитие на природните дадености на региона и подпомагане на местните малки и средни предприемачи.
6. Масов спорт чрез подпомагане на училищния спорт и развитие на масовата спортна инфраструктура.
7. Растеж на земеделието чрез цялостен пакет от мерки, който включва защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята и нов Закон за храните, с който ще защитим българския земеделски производител.
8. Социална политика, ориентирана към борбата с демографската криза чрез мерки като въвеждане на семейно подоходно облагане и приспадане до 50 лв. месечно от дължимия данък общ доход на работещите родители за всяко дете в семейството.
9. Възродена култура чрез активна подкрепа за развитие на материалната база и на дейностите на културните институти – драматични театри, библиотеки, музеи, галерии, читалища и др.
10. Сигурност за всеки български гражданин чрез формиране на система за вътрешна сигурност и обществен ред, която да гарантира личните права и опазване собствеността на гражданите, нова концепция за работа в сектора на МВР и осигуряване на полицейски пост във всяко населено място.

Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина.
„Поискай промяната“

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „БСП за България“. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица