Свържи се с нас

Новини

Валентин Саратлиев представя Габрово и България в олимпийско състезание

снимка: sport - gabrovo.com

снимка: sport – gabrovo.com

Габровски състезател участва в олимпийска проява. Валентин Саратлиев от СКСБ „Узана 2007” представя Габрово и страната ни в 13-я зимен Европейски младежки олимпийски фестивал. Престижната надпревара за юноши и девойки на възраст от 14 до 18 години се провежда от 11 до 18 февруари в Ерзурум, Турция. Българската олимпийска делегация отпътува в събота, 11 февруари. В състава й са включени 19 състезатели от спортовете ски-бягане, ски-скок, ски алпийски дисциплини, сноуборд, шорттрек и фигурно пързаляне.

Валентин е част от отбора на България по ски бягане. Селекцията на треньора Пламен Недялков включва шестима бегачи – 3 момичета и 3 момчета. Останалите двама национали са Божидар Димитров и Симеон Огнянов от СК „Рилски скиор“ (Самоков). Точно тримата си оспорваха отличията на провелото се през уикенда Държавно първенство по ски бягане в к.к. Боровец.

Там Валентин записа две трети места – в бягането на 10 километра свободен стил и преследването. При девойките ще участват Нанси Окоро от СК „Александър Логистик“ (София), Христина Митева от СК „Рилски скиор” (Самоков) и Ванеса Емилова от СК „Паничище-2009“ (Сапарева баня). Стартовете в класически, свободен стил, спринт и щафети са съответно на 13, 14, 16 и 17 февруари.

Основаният от бившия президент на Международния Олимпийски комитет Жак Рох Европейски младежки олимпийски фестивал (ЕМОФ) датира от 1991 г. Тогава е проведено първото лятно издание на проявата в Брюксел. Две години по-късно (1993) е организиран и първият зимен олимпийски фестивал за младежи в Аоста, Италия. Оттогава проявите се редуват на всеки две години. ЕМОФ са състезания с много висок престиж. Подобно на Олимпийските игри, в тях има церемонии по откриване и закриване, олимпийският огън гори по време на цялата проява, звучат националните химни в чест на победителите, знамената се издигат на награждаването. Приблизително 2500 спортисти участват на летните фестивали, а на зимните състезателите са около 1300.

От 1991 година насам в тези фестивали са се представяли множество бъдещи звезди в летните и зимните спортове, шампиони от европейски, световни и олимпийски игри, като: скиорките Яница Костелич (Хърватия) и Аня Персон (Швеция), ски бегачките Марит Бьорген (Норвегия) и Юлия Чепалова (Русия), двукратният олимпийски шампион по фигурно пързаляне Евгений Плюшченко (Русия), колоездачът Фабиан Канчелара (Италия), тенисистката Жустин Енен (Белгия), плувецът Питър ван ден Хугенбанд (Холандия), спринтьорката Ким Геверт (Белгия) и много други.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица