Изкуство от ученици на базар с кауза

снимка: МОН

снимка: МОН

Учениците от училищата за изкуства в Трявна, Троян и Смолян се представиха със свои произведения в зала „Виваком арт хол“ в София, съобщиха от център Алос.  Ръчно изработените произведения на изкуството,създадени в ателиета СЕКТОР АРТ по керамика, детски играчки, рисунки, дърворезба и текстил в училищата, предизвикаха голям интерес.

снимка: МОН

снимка: МОН

Базарът на стоки от неправителствени организации се проведе в четвъртък по инициатива на Българския център за нестопанско право (БЦНП). На щандове през целия ден бяха изложени ръчно изработените сувенири, предмети за бита, бижута и дори мед – продукцията на социални предприятия, работещи за различни каузи, а мотото на събитието беше „Готови ли сте да пазарувате с кауза?” Базарът беше н в рамките на програмата „Предприемачество за нестопански организации“ 2016/2017 на БЦНП, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Фондация „УниКредит“.

снимка: МОН

снимка: МОН

СЕКТОР АРТ е бранд, чрез който ученици от художествените гимназии могат да предлагат свои произведения и да получават реално заплащане за идеите и труда си.

По този начин те се подготвят за сериозните предизвикателства на бъдещия им професионален живот.

Принципите на функциониране на пазара, конкурентната среда и механизмите за продажба на произведенията на изкуствата и занаятите са само част от тези предизвикателства.

Предлаганите ученически произведения са уникати. Те биха били прекрасни подаръци, с които се оказва подкрепа и на най-младите художници на България и могат да бъдат закупени и на сайта на СЕКТОР АРТ.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар