Свържи се с нас

Новини

Шест медала за младите габровски лекоатлети

Published

on

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Три сребърни и три бронзови медала завоюваха габровските състезатели в първите два Национални шампионата по лека атлетика на закрито за 2017-а – за момчета и момичета под 16 години и за юноши и девойки младша възраст (до 18 години). Домакин на първенствата за поредна година е зала „Добротица“ в Добрич.

При по-малките двукратен републикански вицешампион стана Ния Вичева (АК „Орловец 93”). Възпитаничката на треньора Веселин Георгиев демонстрира великолепните си качества в средните бягания и грабна сребърните медали на 800 и 1500 метра. И в двете дисциплини по-бърза от Ния беше единствено Елеонора Монева от „Загорец“ (Нова Загора). На по-късата дистанция бронзовата медалистка от Европейските детски атлетически игри в Бърно`2016 записа резултат 2.31.28 минути, а в бягането на 1500 метра пресече финала с време 5.10.26 минути.

Ева Петкова спечели два бронзови медала. На 400 метра състезателката на АК „Орловец 93” спечели серията си с 63.89 секунди, а във финала даде малко по-слабо време – 64.53 сек., което и отреди третата позиция. На 800 метра ученичката на Веселин Георгиев отново беше най-бърза в серията с 2.32.72 минути. Този резултат x донесе бронзовата позиция в крайното подреждане, след Елеонора Монева и Ния Вичева.

Бронз на клуб „ТОТ атлет“ в тази възрастова група донесе Давид Цанев. Възпитаникът на треньора Михаил Кьошев се представи добре в сектора за тласкане на гюле и зае третата позиция, изпращайки уреда на 12.46 метра. Кристиян Йорданов от „Орловец 93“ се класира 5-и с 11.50 м, а съотборникът на Давид, Стефан Дянков, зае 7-о място с 10.27 м.

В трибоя при момичетата Йоана Йончева завърши 9-та от общо 100 състезателки, като записа втори резултат в бягането на 600 метра и събра актив от 153 точки.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

В Националния шампионат за юноши младша възраст много силно се представи Денислав Драшков (ЛК „ТОТ атлет“) с две бягания на 60 метра с препятствия. Възпитаникът на треньорите Красимир Гутев и Григор Гутев спечели серията си с резултат 8.30 секунди, с което си осигури място сред топ 6, а във финалното бягане смъкна още четири стотни (8.26 сек) и грабна среброто.

Шампион, с национален рекорд, стана Радин Вълчев. Състезателят на „Атлетик“ (София) подобри с 8 стотни досегашното върхово постижение за тази възраст и регистрира 7.91 секунди. Денислав участва и в бягането на 200 метра. Там само 7 стотни го разделиха от финала и той зае 5-о място от общо 50 атлети.

В тласкането на гюле при девойките участва Рая Голчева. Тя записа 9.49 метра в най-добрия си опит и този резултат и отреди 9-а позиция.

Първенствата в зала „Добротица“ продължават. В петък и събота са Националните шампионати за юноши и девойки под 20 години, мъже и жени.

Повече информация може да видите на сайта на Общински спортни имоти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица