Свържи се с нас

Новини

Шест медала за младите габровски лекоатлети

Published

on

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Три сребърни и три бронзови медала завоюваха габровските състезатели в първите два Национални шампионата по лека атлетика на закрито за 2017-а – за момчета и момичета под 16 години и за юноши и девойки младша възраст (до 18 години). Домакин на първенствата за поредна година е зала „Добротица“ в Добрич.

При по-малките двукратен републикански вицешампион стана Ния Вичева (АК „Орловец 93”). Възпитаничката на треньора Веселин Георгиев демонстрира великолепните си качества в средните бягания и грабна сребърните медали на 800 и 1500 метра. И в двете дисциплини по-бърза от Ния беше единствено Елеонора Монева от „Загорец“ (Нова Загора). На по-късата дистанция бронзовата медалистка от Европейските детски атлетически игри в Бърно`2016 записа резултат 2.31.28 минути, а в бягането на 1500 метра пресече финала с време 5.10.26 минути.

Ева Петкова спечели два бронзови медала. На 400 метра състезателката на АК „Орловец 93” спечели серията си с 63.89 секунди, а във финала даде малко по-слабо време – 64.53 сек., което и отреди третата позиция. На 800 метра ученичката на Веселин Георгиев отново беше най-бърза в серията с 2.32.72 минути. Този резултат x донесе бронзовата позиция в крайното подреждане, след Елеонора Монева и Ния Вичева.

Бронз на клуб „ТОТ атлет“ в тази възрастова група донесе Давид Цанев. Възпитаникът на треньора Михаил Кьошев се представи добре в сектора за тласкане на гюле и зае третата позиция, изпращайки уреда на 12.46 метра. Кристиян Йорданов от „Орловец 93“ се класира 5-и с 11.50 м, а съотборникът на Давид, Стефан Дянков, зае 7-о място с 10.27 м.

В трибоя при момичетата Йоана Йончева завърши 9-та от общо 100 състезателки, като записа втори резултат в бягането на 600 метра и събра актив от 153 точки.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

В Националния шампионат за юноши младша възраст много силно се представи Денислав Драшков (ЛК „ТОТ атлет“) с две бягания на 60 метра с препятствия. Възпитаникът на треньорите Красимир Гутев и Григор Гутев спечели серията си с резултат 8.30 секунди, с което си осигури място сред топ 6, а във финалното бягане смъкна още четири стотни (8.26 сек) и грабна среброто.

Шампион, с национален рекорд, стана Радин Вълчев. Състезателят на „Атлетик“ (София) подобри с 8 стотни досегашното върхово постижение за тази възраст и регистрира 7.91 секунди. Денислав участва и в бягането на 200 метра. Там само 7 стотни го разделиха от финала и той зае 5-о място от общо 50 атлети.

В тласкането на гюле при девойките участва Рая Голчева. Тя записа 9.49 метра в най-добрия си опит и този резултат и отреди 9-а позиция.

Първенствата в зала „Добротица“ продължават. В петък и събота са Националните шампионати за юноши и девойки под 20 години, мъже и жени.

Повече информация може да видите на сайта на Общински спортни имоти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица