Новини|30.01.2017 12:39

Новият мост над Янтра ще бъде готов тази година

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новият пешеходен мост над река Янтра, свързващ улиците „Дунав“ и „Аврам Гачев“, трябва да бъде завършен през тази година. Това увери кметът Таня Христова. Строителството на новото пешеходно мостово съоръжение в Габрово е на етап излизане от коритото на реката и през следващите месеци усилията ще бъдат насочени към неговите довършителни дейности.

„Претендираме, че това ще бъде един доста интересен и уникален по своята архитектура мост. Той логично свързва две зони, които са част от административния център на Габрово“, заяви Таня Христова. Кметът припомни, че крайният срок за завършване изграждането на съоръжението над Янтра е началото на месец декември 2017 г.

„Надявам се, че времето ще позволи мостът да бъде завършен доста по-рано, още повече че той вече е излят като плочи“, сподели още Христова. Думите й бяха допълнени от заместник – кмета, с ресор Строителство – устройство на територията, Николай Меразчиев, според който мостът няма да е „обикновена пасарелка“.

Визуализация на съоръжението, снимка: Община Габрово

Визуализация на съоръжението, снимка: Община Габрово

„Той има просто претенциите и желанието да се изпълни като много по-различен от една обикновена пасарелка, от едно обикновено инженерно съоръжение, начин. Да бъде едно атракционно място, на което човек не само може да премини от единия на другия бряг на реката, а да намери нов поглед към спортна зала „Орловец“ или паметника на Рачо Ковача“, коментира арх. Меразчиев.

В момента предстоят и срещи за доуточняване на видовете материали – като цветово изражение, видове материали, естествени камъни, озеленяване и др., които ще бъдат използвани. „Това, което е представено в проекта в много голяма степен ще бъде отново коментирано, за да може мостът да се надгради с истинските стойности на материалите, които се вложат и изпълнението, което ще се направи“, каза още зам.кметът Меразчиев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар