Свържи се с нас

Новини

Новият мост над Янтра ще бъде готов тази година

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новият пешеходен мост над река Янтра, свързващ улиците „Дунав“ и „Аврам Гачев“, трябва да бъде завършен през тази година. Това увери кметът Таня Христова. Строителството на новото пешеходно мостово съоръжение в Габрово е на етап излизане от коритото на реката и през следващите месеци усилията ще бъдат насочени към неговите довършителни дейности.

„Претендираме, че това ще бъде един доста интересен и уникален по своята архитектура мост. Той логично свързва две зони, които са част от административния център на Габрово“, заяви Таня Христова. Кметът припомни, че крайният срок за завършване изграждането на съоръжението над Янтра е началото на месец декември 2017 г.

„Надявам се, че времето ще позволи мостът да бъде завършен доста по-рано, още повече че той вече е излят като плочи“, сподели още Христова. Думите й бяха допълнени от заместник – кмета, с ресор Строителство – устройство на територията, Николай Меразчиев, според който мостът няма да е „обикновена пасарелка“.

Визуализация на съоръжението, снимка: Община Габрово

Визуализация на съоръжението, снимка: Община Габрово

„Той има просто претенциите и желанието да се изпълни като много по-различен от една обикновена пасарелка, от едно обикновено инженерно съоръжение, начин. Да бъде едно атракционно място, на което човек не само може да премини от единия на другия бряг на реката, а да намери нов поглед към спортна зала „Орловец“ или паметника на Рачо Ковача“, коментира арх. Меразчиев.

В момента предстоят и срещи за доуточняване на видовете материали – като цветово изражение, видове материали, естествени камъни, озеленяване и др., които ще бъдат използвани. „Това, което е представено в проекта в много голяма степен ще бъде отново коментирано, за да може мостът да се надгради с истинските стойности на материалите, които се вложат и изпълнението, което ще се направи“, каза още зам.кметът Меразчиев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Марин Маринов с жест към директорите на училищата и детските градини

Published

on

снимка: Община Трявна

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24-ти май, заместник – кметът на Трявна Марин Маринов изненада приятно директорите на детските градини и училищата от общината.

снимка: Община Трявна

Той им поднесе цветя, а директорите получиха още поздравителни адреси от името на кмета на Община Трявна Силвия Кръстева, както и символични подаръци за зрелостниците.

снимка: Община Трявна
снимка: Община Трявна
снимка: Община Трявна

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Детските градини в Трявна отварят на 1 юни

Published

on

На 1-ви юни детските градини в община Трявна – ДГ „Калина, ДГ „Светлина“ в град Трявна и ДГ „8-ми март“ в град Плачковци, започват работа с деца, информираха от администрацията на кмета Силвия Кръстева.

Директорите ще организират дейността според противоепидемичните изисквания, чрез прилагане на всички необходими мерки за дезинфекция.

Според препоръка на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и Националния оперативен щаб, въпреки че детските градини отварят, желателно е децата да си останат вкъщи, ако това е възможно.

Преценка на родителите е дали децата им да посещават детски градини. Тяхното съгласие ще се удостоверява чрез подписване на декларация, която може да бъде изтеглена оттук или да бъде получена на входа на съответната детска градина.

снимка: Община Трявна

В детските градини ще бъдат допускани единствено здрави деца. Всяка сутрин здравословното им състояние ще се проверява от медицинско лице. Ако детето е с температура или грипоподобни симптоми, то няма да бъде приемано в детската градина.

За деца с хронични заболявания или специални образователни потребности е необходима предварителна консултация с личния лекар.

Предвижда се през по-голямата част от деня децата да бъдат навън, в случай че метеорологичните условя го позволяват.

При игрите навън ще се следи за физическа дистанция между различните групи. Родителите няма да могат да влизат в помещенията на детските градини, за да нямат контакт с персонала.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Напусна ни дългогодишният директор на Кукления театър в Габрово Илиян Иванов

Published

on

Напусна ни дългогодишният директор на Държавен куклен театър – Габрово Илиян Иванов.

В паметта ни той ще остане усмихнат, деликатен, добър професионалист, безкомпромисен в работата си с безпогрешен усет към красивото, истински човек на духа, който остави незаличима следа в историята на кукления театър в нашия град.

Община Габрово споделя дълбоката скръб и непрежалимата загуба на неговото семейство, близки и колеги!

Новинарският портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ изказва най-искрените си съболезнования на близките и приятелите!

Отиде си един изключителен човек!

Дълбок поклон пред светлата му памет!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица