Свържи се с нас

Новини

БСП издигна кандидатите си за депутати в Габрово

Published

on

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

Структурата на БСП в Габрово издигна своите номинации за кандидати за народни представители на предстоящите парламентарни избори на 26 март от левицата за 7-ми Многомандатен избирателен район.

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

Това се случи по време на общинска конференция, състояла се днес (28 януари), на която бяха обсъдени имената на кандидатите за депутати, които ще бъдат предложени на вниманието на Националния съвет на левицата от габровската партийна организация.

Общо седем бяха обявените кандидатури от основните партийни структури и отделните членове. Сред номинациите чрез явно гласуване габровските делегати издигнаха: Кирил Добрев, Кристина Сидорова, Лена Енева, Миглена Пройнова, Момчил Неков, Николай Григоров и Първан Димитров.

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

По предложение на Николай Григоров, областен председател на БСП – Габрово, общинската конференция на социалистите в Габрово утвърди единодушно водач на листата да бъде досегашният народен представител Кирил Добрев.

Пред делегатите на форума беше прочетено писмо, с което представителят от левицата в Европарламента Момчил Неков благодари за направената номинация и направи отвод.  В дневния ред на габровската конференция бяха включени общо четири точки, по които делегатите дискутираха.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Военното окръжие в Габрово отбелязва 70 години

Published

on

В началото на месец септември Военното окръжие в Габрово ще отбележи 70 години от създаването си.

Благодарствено писмо за съвместната работа, плакет и албум „140 години Военни окръжия“ подари началникът на Военно окръжие – Габрово подполковник Кристиян Гранджан на кмета на Габрово Таня Христова и нейните заместници.

Те са посветени на честването. Точната дата е 1 септември 1950 г., а годишнината ще бъде отбелязана тогава и с поднасяне на цветя на Паметника на загиналите във войните 1912 – 1918 година, пред Консултативна поликлиника.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Шампионска титла за Християн Стоянов

Маргарита Радева със сребро, бронз за Девора Аврамова

Published

on

Трима габровски лекоатлети завоюваха призови места от проведения на Националния стадион „Васил Левски“ шампионат за мъже и жени, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Световният шампион за хора с физически увреждания Християн Стоянов триумфира в традиционната си дисциплина 1500 метра.

При дамите на 3000 метра с препятствия Маргарита Радева от АК „Орловец 93“ спечели среброто. На 5000 метра габровска лекоатлетка Девора Аврамова, състезаваща се с екипа на „Берое“ (Стара Загора), спечели трето място.

Цялата статия за представянето на габровските атлети можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Режим на водата в още две габровски села

Published

on

Поради намаляване дебита на водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване, със заповед на кмета на Община Габрово Таня Христова бе утвърдено режимно водоснабдяване на селата Междени и Узуните.

Водоснабдяване във високата част на Междени ще има на четни дати, а в ниската част на селото – на нечетни дати.

Режимът на Узуните е същият – вода ще има на четни дати във висока част на селото и на нечетни дати – в ниската част.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, моторни превозни средства, пълнене на басейни и др. за посочените села.

В случай на задълбочаване на кризата, режимът ще бъде променен. Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на кметския наместник и общински инспекторат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица