Новини, Политика|27.01.2017 12:42

Левицата в Габрово се обяви против „паяка“, скобите и „синята зона“

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Представителите на БСП в Общински съвет – Габрово се обявиха срещу предложението, гласувано и подкрепено с гласовете на мнозинството от ГЕРБ, в бюджет 2017 за предвидени средства за закупуване на репатриращ автомобил, популярен като “паяк”, и два нови автомобила за екипа, който ще поставя скобите.

Социалистите изразиха позицията си чрез своя вот, като се въздържаха по време на първото заседание на местния парламент за тази година, провело се на 26 януари.

Общинските съветници от левицата не приемат в Габрово да бъде въведена и така нар. „синя зона“ за паркиране в центъра на областния град, а причината за това е липсата на обществено допитване до габровци и достатъчно паркинги.

Парламентаристите от опозицията подчертаха още, че не са против вземането на мерки за облекчаване на трафика и паркирането в центъра на Габрово, но според тях това трябва да стане, чрез широка обществена дискусия и предварително обсъждане на проблема, за да може хората да бъдат чути.

Според представителите на левицата, управляващите в Габрово пренебрегват възможностите за изграждане на паркинги в централната градска част.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар