Крими, Новини|25.01.2017 14:36

Съдят мъж, държал незаконно боен арсенал

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Районна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 60-годишен мъж, държал в жилището си значително количество незаконно оръжие и боеприпаси.

Обвинението срещу Иван П. е за това, че на 21.10.2016 г., в къща и прилежащите и помещения в габровското село Янковци, държал огнестрелни оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия и взривни вещества – две метални кутии с барут с обща маса 165, 4 грама, кутия със смес от няколко вида бездимни барути с маса 148 грама; 6 броя различни пресовки от тротил с обща маса 768 грама; части за самоделно оръжие, което в своята съвкупност е годно да възпроизвежда изстрели; боеприпаси за огнестрелни оръжия: множество ловни сачми, над 150 патрони различен калибър; предмет с форма на револвер – самоделно оръжие, представляващи боеприпаси за огнестрелно оръжие, оръжие и взривни вещества годни за употреба по предназначение, без да има за това надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Огнестрелните оръжие и боеприпаси са открити при извършена проверка, след подаден сигнал за незаконно държане на оръжие.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар