В две габровски училища отварят врати клубове „Кариера“

снимка: Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев'“ – Габрово

Клуб „Кариера“ ще бъде открит в две габровски училища – ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ и ПТГ „Д-р Никола Василиади“.

снимка: Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

снимка: Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Клубовете са изградени по проект на Министерството на образованието и науката „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ са определени като пилотни училища по проекта от общо 42 за страната и в тях се апробира система за кариерно ориентиране на учениците на ниво училище. Положителните резултати на този модел за кариерно ориентиране ще бъдат предложени за въвеждане във всички училища в страната.

Клубовете „Кариера“ са формирани като пространство, в което специално обучен по проекта екип от училището ще извършва дейности по обучение, информиране и консултиране на учениците и техните родители.

Дейностите по кариерно ориентиране в пилотните училища ще се извършват със съдействието и методическата подкрепа на кариерните консултанти от Център за кариерно ориентиране – Област Габрово.

Откриването на клуб „Кариера“ в ПТГ „Д-р Никола Василиади“ ще се състои в четвъртък, 26 януари, от 14:3 0ч., а в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в понеделник, 30 януари, от 13:45 ч.

Учениците и екипите на училищата ще представят техники за явяване на интервю, презентации, снимки и филми от обученията по кариерно ориентиране.

На откриването са поканени представители на областната и общинската администрации, Регионално управление на образованието, Технически университет – Габрово, Габровска търговско – промишлена палата, Областен информационен център, учители, ученици, родители и др.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар