Новини, Спорт|23.01.2017 11:51

170 каратеки привлече в Габрово „Балкан Гран При 2017“

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

170 състезатели от 15 клуба в страната взеха участие в турнира по карате „Балкан Гран При 2017“. Проявата, организирана от СКК „Атнес“ (Троян) и местния карате клуб „Столетов“ с подкрепата на Община Габрово, се проведе на три татамита в спортна зала „Орловец”.

Заради студеното време и падналия обилен сняг в Габрово не успяха да пристигнат състезатели от съседните балкански държави, както и каратеки от още български клубове, които бяха заявили предварително своето участие.

Идеята на организаторите е да превърнат в традиция провеждането на „Балкан Гран При“ в Габрово. Тази година турнирът даде възможност за последна проверка за родните каратеки преди Европейското първенство за кадети, кадетки, мъже и жени, което ще се състои следващия месец в „Арена Армеец“ в столицата.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Състезанието беше открито от главния инструктор на СКК „Атнес“ и главен секретар на Българската национална карате федерация Емил Атев, в присъствието на президента на КК „Столетов” Христо Манолов.

КК „Столетов“ се представи с един състезател – Джомерт Занков, който обаче не успя да се намеси в битката за отличията. Официален сертификат за покрита майсторска степен I Дан беше връчен на инструктора на клуба Елена Караколева.

През октомври Габрово отново ще бъде домакин на проява от календара на Българската национална карате федерация. В средата на месеца (14-15 октомври) в спортна зала „Орловец“ ще се проведе Национална купа за всички възрасти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар