Свържи се с нас

Новини

Габровските лъвчета сред бъдещите таланти в леката атлетика

Published

on

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Близо 90 деца от местните училища взеха участие в състезанието „Габровски лъвчета“, с което символично беше открита обновената писта за лека атлетика в спортното хале на комплекс „Христо Ботев“.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Надпреварата беше организирана от атлетически клуб „Орловец 93“, по инициатива на треньор №1 на Габрово за 2016 година Веселин Георгиев.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Участниците бяха разделени в две възрастови групи – момчета и момичета 3-4 клас и момчета и момичета 5-7 клас. Дисциплините също бяха две – спринт (60 метра) и бягане на 300 метра.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

При момичетата 3-4 клас с два златни медала се окичи Стела Чалъкова от СУ „Райчо Каролев“. Нейна подгласничка в стартовете стана Анелия Димитрова от ОУ „Христо Ботев“.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

В спринта третото място спечели Ванеса Георгиева от ОУ „Неофит Рилски, а на 300 метра бронза взе Мелиса Салим от ОУ „Христо Ботев”.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

При момчетата Виктор Спасов от ОУ „Христо Ботев“ и Борис Ангелов от VІ ОУ „Иван Вазов” си размениха по един златен и един сребърен медал.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Виктор беше по-бърз в спринта, а Борис спечели бягането на 300 метра. Трети в дисциплината 60 метра се класира Симеон Милев от ОУ „Христо Ботев”, а на 300 метра бронза взе Иван Влъкненски.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

При момичетата 5-7 клас без конкуренция беше Йоана Йончева от ОУ „Ран Босилек“. Тя спечели и двете дисциплини.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

На 60 метра второ време регистрира Маги Минева от ОУ „Христо Ботев“, следвана от Ванеса Иванова от ОУ „Неофит Рилски“.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

В бягането на 300 метра среброто заслужи Силвана Петрова от VІ ОУ „Иван Вазов“, а бронзовият медал отиде при Силвия Кънчева от ОУ „Христо Ботев“.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

В групата на момчетата доминираха изцяло представителите на ОУ „Христо Ботев“. Тройката в спринта оформиха Станчо Симеонов, Кристиян Станчев и Петър Христов. В бягането на 300 метра отличията взеха Николай Лалев, Станчо Симеонов и Ивайло Михайлов.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Какво споделя Веселин Георгиев за турнира и повече подробности за обновената лекоатлетическа писта може да видите на сайта на Общински спортни имоти.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Иво Христов: Президентът нарече проблемите с истинските им имена

Клакьорите на властта призовават президент и премиер „да се разберат“. Това не е междуособица, а конфликт между морал и липса на морал, между закон и беззаконие.

Published

on

„Ще познаете кой работи за сегашната власт по призивите: „Нека Борисов и Радев седнат и се разберат“. Това е начин да се минимизира, да се дедраматизира конфликтът. Но това е конфликт между закон и беззаконие, между морал и липса на морал, между корупция и правила. Целта е да се сведе този конфликт до някакъв вид междуособица и сблъсък на его. По това ще разпознаете клакьорите на властта. Те казват: „Нека седнат и се разберат“.

Това заяви в предаването „Крум Савов LIVE“ Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

На въпрос на водещия дали президентът не изглежда самотен на моменти, евродепутатът отговори: „Бих казал, че това е една горда самота. Президентът успя да изрече нещата такива, каквито са. Той нарече мафията – „мафия“, мутрите – „мутри“. Преди всички говорехме същото помежду си. Всъщност, не бих казал, че той е самотен, когато в определени дни се събират над 100 000 души на площада. Просто българите са обществено инертни и едва сега, напоследък се събудиха. Това е значимо събитие. Площадите са пълни, в различните дни – различен брой хора, но социологията регистрира 70% недоволни, които наястояват за оставка.“

„Ние, които сме преживели и промените през 1989 г., знаем, че в момента, в който бъде преминат Рубикон, изведнъж всички ще се издокарат борци с герберизма и със стария режим. Просто чакат момента“, смята Иво Христов.

Евродепутатът коментира още: „Не са верни внушенията, че действията на президента Радев се изчерпват само с приказки – той ползва пълната гама от своите правомощия, вкл. вето днес (понеделник – бел.ред.) върху промените в изборния закон, които елиминират машинното гласуване – още едно доказателство, че се гласят фалшификации.“

Според Христов българите не бива да се надяват на решаваща помощ от Брюксел. „Всичко е в наши ръце“, смята той.

Евродепутатът изрази и своите съмнения, че Бойко Борисов ще присъства на дебата за върховенството на закона в България, който ще се проведе на 5 октомври в Европейския парламент.

„Той отдавна не се среща дори с българските граждани очи в очи. Практически не е ходил в българския парламент, трудно си представям да дойде в Европейския. В България Борисов вече не смее да се появи сред хората. Виждаме го само на режисирани срещи, които винаги се държат в тайна до последния момент и на които активът на ГЕРБ и още неколцина го аплодират. Но това е платена любов, която не може да заблуди никого. В Европа също. Тъжното е, че България се превърна в първата евродиктатура. Сиреч, в първата диктатура с благословията, парите и политическата протекция на Европа. Брюксел бавно проглежда, тъй като в продължение на десет години беше блъфиран с мита, че Борисов е гарант на проевропейския курс на България. Всички тук знаем, че в парламента няма нито една антиевропейска партия. Проевропейският курс е обект на национален консенсус, но в Брюксел чиновниците на различни нива бяха зобени с тази дезинформация с години. Това се правеше от заинтересованите – от ГЕРБ и техните присъдружни партии през годините“, каза още Иво Христов.

„Както се казва в законите на драматургията: „Царя го играят придворните.“ У нас диктатора го играят „мисирките“, той сам ги нарича така. Те създадоха този фалшив ореол около Борисов, като не задават адекватните въпроси. Не питат Борисов за къщата в Барселона или за всичките разкрития от последните години, които бяха по едно седмично. В разни периоди той беше представян от тях като строител на съвременна България, който инспектира през два дни с хеликоптер, джип и прочее своите вечно незавършени строежи. След това ни беше пробутван като геополитик, като помирител на Западните Балкани, като някакъв балкански Бисмарк. Това беше смешно, разбира се, за всички, които имат макар и малко разум в главата. Днес мнозинството прогледна“, коментира евродепутатът.

По думите на Христов параноята на премиера вече заема кинематографични размери – дронове, пратки на жени и т.н.

„Всичко това се приема, отразява, протича през микрофоните на журналистите и стига до гражданите без никой да разруши тези абсурдни алибита, които са въпрос на едно питане.“

По отношение на сесията в Брюксел Иво Христов допълни още, че тя ще повдигне българския въпрос редом с полския и унгарския, с които Европейският парламент се занимава традиционно през последните години. Евродепутатът обаче изрази мнението си, че българският проблем е много по-драматичен.

„Ние се върнахме в 1989 г. ГЕРБ сведе свободата на словото до нивата от 1989 г. Дори в епохата на перестройката имаше свободни трибуни, сега почти не останаха такива. По отношение на свободните избори – загубихме това, което бяхме научили. В първата част от прехода гласувахме свободно, с всички кусури на нашата избирателна система, в последните години трудно може да се говори за честни избори. Това е причината за страха от служебен кабинет. Сегашното мнозинство държи да контролира изборите. Когато имаш вътрешен министър и можеш да пуснеш на свобода тарторите, които купуват гласове, да им осигуриш протекции; когато можеш да осигуриш свободното циркулиране на парите в изборната нощ; когато използваш различни лостове като НАП и прочее институции, за да притискаш политически опоненти, ти държиш всички карти. Така се правят избори по герберски, така искат да направим и следващия вот“, коментира той.

„По време на изборната кампания за Европейски парламент през 2019 г. из страната, около събранията със симпатизанти на БСП, винаги се навъртаха разни местни мутри, които респектираха хората – гледаха ги лошо, обикаляха наоколо, после притесняваха хората, които са имали неблагоразумието да присъстват. Така ГЕРБ правят избори – по-зле, отколкото във времената на Алеко Константинов“, категоричен е Иво Христов.

Зареди още

Новини

Питейна вода бликна на ул.“Извор“ в с.Киевци

Published

on

Чиста питейна вода бликна от дълбините на ул.“Извор“ в габровското село Киевци. За това сигнализира читател на „Габрово Нюз“, изпратил ни снимки и видео за проблема. По думите му аварията е от близо месец, а ВиК – Габрово нехае и не обръща внимание на няколкото сигнала, подавани до тях за въпросния теч и прахосването на водния ресурс.

„Никой не ни обръща внимание. Вероятно има спукана тръба, вследствие на предишен ремонт на ВиК. Извиращата вода изтича със страшен дебит. Това са загуби, които ще бъдат начислени в нашите сметки за вода. Никой досега не е обърнал внимание на сигналите ни. На обажданията ни от ВиК ни отговарят, че сега нямат време за този ремонт. Това е и причината да се обърнем към вас, за да дадете гласност на този проблем“, пише в писмото, изпратено до редакцията на „Габрово Нюз“.

Читателят ни определя безхаберното поведение на водното дружество монополист като абсурдно, чиято сметка пак ще бъде платена от гражданите. В заключение човекът се надява, че ВиК-аварията ще бъде отстранена в максимално кратки срокове.

Каква ще бъде реакцията на дружеството предстои да разберем. Ще продължим да следим случая. Изпращайте ни Вашите сигнали за всякакви нередности на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на нашата фейсбук – страница или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим достъпни до широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Мобилният пункт ще събира отпадъци и през октомври

Published

on

Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата е инициатива на Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“, която позволява на габровци по лесен и удобен начин да предадат своите разделно събрани отпадъци.

Събраните количества отпадъци се насочват за рециклиране, обезвреждане или оползотворяване. През месец октомври мобилният пункт продължава своята дейност, като е предвиден график за дните от 1 до 20 октомври, включително. В дните, които не са посочени в графика, отпадъците от домакинствата ще се събират по предварително подадени заявки на тел.: 066 985 029.

При подаването на заявка служителите от ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ ще уточнят с гражданите мястото и датата, на която ще бъде извършено посещение на съответния адрес за приемане на отпадъците.

В съответствие с изготвения график, на 1 октомври, пунктът ще посети съответно кв. Трендафил 1 и кв. Трендафил 2.

На 2 октомври пунктът ще бъде в кварталите Стефановци, Бойката, Златари и Тончевци. Работното време на мобилния пункт е от вторник до събота (включително), от 14:30 до 18:00 часа.

Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец октомври може да видите оттук.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица