Свържи се с нас

Любопитно

Фестивалът „Здравей, Здраве!“ ще се състои за първи път в Габрово

ZZФестивалът „Здравей, Здраве!“ ще се състои за първи път в Габрово на 28 и 29 януари в МОЛ Габрово.

Каузата на фестивала е да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физически, емоционален, ментален и духовен.

В базара на еко и био продукти ще се включат повече от 20 изложители.

Входът е свободен!

Представяме Ви подробната програма на фестивала.

ЛЕКЦИИ – ет. 4, Конферентна зала
29.1.2017  
   
10:00 ч. – 11:00 ч. – Къде се зараждат събитията от нашето бъдеще и как да ги управляваме с Николай Сираков  
11:00 – 12:00 ч. – Какво се случва в тялото ни по време на йога? с Ива Кирова  
12.00 – 13.00 ч. – Работа с предците и силата на родовата памет с  Аида Марковска  
13.30  – 14.30 ч. – Интегрална психология: Енеаграми – девет модела, чрез които можем да провалим или издигнем себе си. с Живко Стоилов  
14.30 – 15.30 ч. -Терапия на д-р Бах с д-р Биляна Мусева  
15.30 – 17.00 ч. – Слънчева педагогика със Слав Славов  
17.00 ч. – Музика за душата – концерт от класически произведения и мелодии от Беинса Дуно в изпълнение на Йоана Стратева (цигулка и пиано) – Кафе МОЛ Габрово, ет.1
ПРАКТИКИ – ет.3., Фитнес зала
28.1.2017 29.1.2017
10:30 – 11:30  ч. – Детска йога с Велина и Ради (Детски център „Приятели“) 10:00 – 12:00 ч. – Паневритмията – една българска практика за хармонизиране на тяло – ум – дух. – д-р Светла Балтова и доц. Людмила Червенкова
12:00 – 13:00 ч. – Йога на смеха с  Вили и Ради (Детски център „Приятели“) 12.00 – 13.00 ч. – Таекуондо
14:00 – 15:00 ч. – Хималайска йога с Николай Сираков (подходяща за абсолютно начинаещи) 14:00 – 15:00 ч. – Дихателна практика и медитация с Ива Кирова и Николай Сираков
16:00 ч.- 17:00 ч. – Слънчево зареждане – йога с Ива Кирова (подходяща за здрави и енергични хора, водещи динамичен живот) 16:00 – 17:00 ч. – Йога Транс Данс – Мария Видева-Стоилова
18:00 ч. –  Медитация с тибетски купи за мир с Мария Видева-Стоилова и Живко Стоилов  
10.00 – 18.00 ч.,  ет.4 – Базар на еко и био продукти

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Звукови картини и музикален пърформанс на Мирян Колев в Дома на хумора

Днес, 19 ноември, от 18.00 часа в Музея на хумора и сатирата пред габровска публика ще бъде представен E.U.E.R.P.I. – солов музикален проект на Мирян Колев. Той живее и твори в Трявна и досега е представял музиката си в различни географски пояси.

Проектът е създаден с основната цел да популяризира музиката като вид експресия, или с други думи да може да предаде емоции и мисли под формата на звук, в максимално чист вид, без да се пречупват и слагат в рамки. Стилът му е експериментален ембиънт, но това е много обща дефиниция.

Музиката му е композиционно-импровизационна, което значи, че върху един изграден звуков скелет се импровизира и всеки отделен музикален пърформанс е различен, пряко влияещ се от настоящия момент, мястото на представяне и атмосферата.

снимка: Община Габрово

По този начин един личен вътрешен микрокосмос, когато се извади на показ, става част от цялостното време/пространство.

Откакто проектът е активен, има над 100 музикални пърформанса в България, Румъния, Сърбия, Чехия, Словакия, Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Ирландия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Македония, Франция, Южна Корея и Монголия на различни пространства и фестивали – от малки интимни арт кафета и галерии, през ъндърграунд музикални клубове и йога студиа до пещери, катедрали и летища.

Всяко пространство е различно и носи различна атмосфера, затова и всеки пърформанс е различен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Концерт на Саня Табакова днес в Севлиево

Днес, 19 ноември, в Севлиево ще се проведе безплатен концерт на Саня Табакова. Събитието ще се състои в залата за съвременно и модерно изобразително изкуство в Тренинг Център на Идеал Стандарт – Видима, ет.3, от 18:00 часа. Организатори на концерта са Галерия Видима и Община Севлиево, със съдействието на Русофили Севлиево.

снимка: Галерия Видима

Саня Табакова е родена в Плевен. Завършила е специалност философия в СУ „Кл. Охридски”. Асистент по философия във Висшия медицински университет – Плевен (1984-1989). Специалист в Окръжния съвет за култура – Плевен (1980-1990). Дългогодишен редактор, преводач и книгоиздател.

снимка: Галерия Видима

Издателството й „Леге Артис”, създадено през 1999 г., издава книги от областите на философия, психология, психоанализа, автобиографична и художествена литература. От 6 години Саня Табакова концертира самостоятелно с китара, български и най-вече руски песни – романси, фронтови и социални. Реализирала е повече от 50 концерта в София, Плевен, Социално-оздравителне комплекс „Камчия”, Стара Загора, Горна Оряховица, Ахтопол и други селища.

снимка: Галерия Видима

През 2013 г. печели трета награда на Третия Международен фестивал-конкурс на руския класически и съвременен романс „Балканская романсиада” в РКИЦ в София.

снимка: Галерия Видима

През 2016 г. Излиза нейният CD албум „Романсы от души”.

Саня Табакова пише стихове, композира песни по свои и по руски текстове. Нейната песен (текст и музика) „Пясък” стига до финала на „Бургас и морето“, друга песен, „Буквите” влиза в учебника на Министерство на образованието за четвърти клас.

Руският документален филм за децата на концлагеристите „Украденное детство” е озвучен с нейна песен по стихове на Дмитрий Зинченко.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Персонални тренировки във фитнес зала само за дами

„Грижата за Вашето тяло е и част от грижата за Вашето здраве!“ *Публикация, съгласно договор*

Единствената в Габрово фитнес зала само за дами, тази намираща се СПА Център „Recital“, ул.“Юрий Венелин“ 18, предлага на своите клиентки персонални фитнес тренировки с инструктор.

СПА Център „Recital“, ул.“Юрий Венелин“ 18

Самостоятелните занимания се организират след предварително записване и уговорка с Вашия персонален треньор Даниела Блажева.

Индивидуалните тренировки във фитнеса на СПА Център „Recital“ се провеждат 3 или 5 пъти седмично според целта на трениращия с изготвен хранителен план.

Ако търсите спокойствие и дискретност, далеч от любопитни погледи, тук можете да направите първата крачка към мечтаната фигура.

СПА Център „Recital“ работи за Вас от понеделник до събота, включително. Една добре изготвена тренировъчна програма, не просто ускорява метаболизма, а и стимулира производството на важни хормони, които превръщат тялото в „машина за изгаряне на мазнини“.

Телефон за контакти и допълнителна информация: +359 895 147 888 +359 899 406 699 recitalspa.com или във фейсбук.

FB Daniela B.Blazheva
FB Blazheva Competitor Instagram Blazheva IFBB Competitor/Coach

„Грижата за Вашето тяло е и част от грижата за Вашето здраве!“

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица