Новини|17.01.2017 9:50

Уширяват и извозват снежните маси от натоварени пътища и паркинги

снимка: Красимир Маринов, фейсбук

снимка: Красимир Маринов, фейсбук

Почиства се и се опесъчава градската улична мрежа в Габрово. Усилията и днес ще бъдат насочени към уширяване и извозване на снежни маси от натоварени пътни участъци и паркинги, информираха от Община Габрово.

За целта ще бъдат временно затворени за движение – ул. „Цанко Дюстабанов“ от ул. „Янтра“ до площад „1-ви май 1876 г.“; ул. „Съзаклятие“, в участъка на Боровски мост; ул. „Опълченска“ в VI – ти участък.

В последните два дни снежни маси бяха извозени от площад „1-ви май 1876 г.“, от ул. „Софроний Врачански“, ул. „Николаевска“ и по-малки улици в централната градска част.

Общинската пътна мрежа се почиства и опесъчава от фирма „Димас“.

Тази сутрин всички ученици от населените места без училища са транспортирани до учебните си заведения.

Общински пътнически транспорт обслужва вътрешните градски, междуградските и междуселищните линии. Актуална информация за обслужването на вътрешноградските линии може да бъде получена на телефон 066 80 69 49, в интервала от 04:00 до 22:00 часа, а за междуселищните и междуградските линии – на телефон 066 80 55 66, в интервала от 06:00 до 20:00 часа.

Пътят към Узана е почистен и опесъчен. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги. Движението през проход „Шипка“ се осъществява при зимни условия, при забрана за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона.

Снегопочистването на пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци се извършва от машини на Областно Пътно управление.

„Топлофикация – Габрово“ ЕАД уведомява за намалено топлоподаване.

До момента на телефоните на Общински съвет по сигурност не са получени сигнали за бедстващи хора. В критична ситуация гражданите могат да потърсят помощ на тел. 112.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар