Новини|11.01.2017 9:00

Усложнена зимната обстановка в Габрово!

000gabrovo_by_night_001

Остава усложнена зимната обстановка на територията на община Габрово след обилния и продължителен снеговалеж. Височината на снежната покривка в градската част е над 60 см, а по високите места, поради навявания, достига над метър.

Тази нощ приоритетно бяха уширявани основните улици в града. Придвиждането в стръмните участъци все още е затруднено.

ОП “Благоустрояване“ продължава да почиства градската улична мрежа с всички налични изправни машини. Общинската пътна мрежа се почиства от Дружество „Димас”, чиито основни усилия са насочени към почистване на пътищата към селата, след което ще продължи почистването на вътрешните улици.

Снегопочистването на пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци се извършва от машини на Областно Пътно управление.

Общински пътнически транспорт обслужва със закъснение вътрешните градски линии.

Актуална информация за обслужването на вътрешноградските линии може да бъде получена на телефон 066 80 69 49, в интервала от 04:00 до 22:00 часа, а за междуселищните и междуградските линии – на телефон 066 80 55 66, в интервала от 06:00 до 20:00 часа.

Към настоящия момента няма населени места без електрозахранване на територията на общината.

Възстановено е движението през проход „Шипка, като е забранено движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2017 г.

Обстановката на Узана също е усложнена, има снегонавявания. Височината на снежната покривка там е 115 см, температурата на въздуха – минус 17°С. Пътят до Узана, както и пътните артерии между базите се почистват. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги.

До момента на телефоните на Общински съвет по сигурност не са получени сигнали за бедстващи хора. В критична ситуация гражданите могат да потърсят помощ на тел. 112.

Поради затрудненото движение в стръмните участъци на града, намалените от натрупания сняг габарити на улиците, както и предвид усложняващата се зимна се обстановка, Община Габрово апелира гражданите да ограничат ползването на лични превозни средства, освен ако не е крайно необходимо.

Актуална прогноза за времето от общинската МТО станция можете да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар