Крими, Новини|30.12.2016 10:25

Прибраха гастролиращ ало измамник, правещ се на полицай

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Криминалисти задържаха мъж от Русе, участвал в телефонни измами в Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Органите на реда влезли в дирите му в сряда, 28 декември, след като около 13.00 ч. в полицията бил получен сигнал от 40-годишен мъж от Габрово, който заявил, че получил съмнително обаждане от мъж, представящ се за полицейски служител.

Телефонният „полицай“ обяснил, че в града се провеждала акция по залавяне на измамници и поискал габровецът да съдейства като остави на улицата 5000 лв., които „измамникът“ трябвало да вземе. След задържането на престъпника, цялата сума пари щяла да му бъде възстановена, уверил още мнимият полицай.

Габровецът посочил на полицейските служители уговореното място – близо до дома му. Криминалистите реагирали незабавно и заловили 30-годишен мъж от Русе, докато чакал да вземе парите.

Установено било, че предния ден той получил 900 лв. от 88-годишна жена от Габрово по същия сценарий. Парите са намерени и иззети, а мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Работата по цялостното изясняване и документиране на престъпленията продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар