Свържи се с нас

Крими

Глоба и строг режим в затвора за дилър, държал наркотици и боеприпаси

Лишаване от свобода и глоба за мъж от Габрово за извършени от него общоопасни престъпления

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 16 декември т.г., състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Василева, осъди Г.Д. от Габрово на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 8 000 лева за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие.

Г.Д. бе признат за виновен в това, че на 25 ноември м.г., в обитавано от него жилище и прилежащото му избено помещение на ул. „Найден Геров“ в Габрово, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана, хашиш и кокаин с общо тегло 1 173,09 грама, на обща стойност 8 894,58 лева.

За извършеното престъпление на Г.Д. бе наложено наказание от 3 години и 4 месеца години лишаване от свобода и глоба в полза на държавата в размер на 8 000 лева.

Подсъдимият бе признат за виновен и в това че на горепосочената дата, в избено помещение към апартамент на ул. „Найден Геров“ в Габрово, държал боеприпаси за огнестрелно оръжие – 49 броя фабрични патрони калибър 22 Long Rifle, без да има за това надлежно разрешение, за което съдът му наложи наказание от 2 години лишаване от свобода.

За извършените две престъпления бе определено общо наказание в размер на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Към това наказание се присъединява и наказанието глоба в полза на държавата в размер на 8 000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Велико Търново в 15-дневен срок.

Предвид обявената присъда и определеното с нея наказание, на основание чл.309 от НПК, съдът измени взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение от „подписка” в „задържане под стража”. Това определение подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд – Велико Търново в 7-дневен срок.

Делото бе разгледано по реда на Глава двадесет и седма от НПК, Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция, по чл.371 т.2 от НПК. Подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях. При постановяване на присъдата съдът ползва самопризнанието на Г.Д. и събраните в досъдебното производство писмени и гласни доказателства, които го подкрепят.

Съгласно разпоредбите на закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58а ал.1 от НК, като в конкретния случай редуцира първоначално определените за двете престъпления наказания съответно от 5 и от 3 години лишаване от свобода с 1/3.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Габровец „отпразнува“ Студентския празник в ареста, заради дрога

28-годишен осъждан габровец бе задържан, заради притежанието на наркотични вещества, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Арестът му бил извършен навръх Студентския празник, 8 декември, на ул.“Митко Палаузов“ в Габрово.

Тогава в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, провеждана на територията на Габрово, около 10.20 часа полицейски служители извършили проверка на „своя стар“ 28-годишен познайник.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

При извършените процесуално-следствени действия, служителите установили, че габровецът придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

При извършения на място полеви наркотест веществото дало характерната реакция на „марихуана“.

Притежателят на наркотика бил отведен в местното полицейско управление, където дал обяснения и бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство, под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Задържане под стража за съучастник на измамници

64-годишен гражданин на Русе е с наложена от прокуратурата постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, разследвано от полицията в Севлиево.

Русенецът е привлечен в качеството на обвиняем, като съучастник в осъществяването на три телефонни измами, в резултат от които са причинени имотни вреди на различни граждани.

Деянията са били осъществени при условията на продължавано престъпление през периода от 16 до 26 юли тази година в Севлиево. Общата стойност, на която възлизат вредите за пострадалите граждани е малко под 24 000 лева.

Предявеното му на 6 декември обвинение е окончателно. При осъдителна присъда за русенеца, Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до осем години за това, че той умишлено е улеснил съучастника си в извършване на измамите и е спомогнал с приемане на паричните суми.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Румънски измамник си го получи в Габрово

Полицията в Габрово установи и задържа 48-годишен румънски гражданин, съпричастен с извършването на множество измами, осъществени на територията на Република България.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 19 ноември, в Габрово е въвел в заблуда 29-годишна служителка на фирма, с което ѝ е причинил имотна вреда в размер на няколко стотин лева.

Част от сумата, предмет на престъпление е била намерена и иззета. Арестът му бил извършен вчера, 5 декември. Разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица