Свържи се с нас

Новини

Обявиха номинациите за Спортист на годината на Габрово

Обявиха номинациите за Спортист на Габрово 2016

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Имeнaтa нa нaй-успешните cпopтиcти нa Габрово зa 2016 г. cтaнaхa известни cлeд като спортните клубове в града гласуваха предложените номинации. Състезатели от 12 вида спорт ще бъдат сред наградените в анкетата „Спортист на Габрово 2016“. Те отново са разделени в две категории – „младежи“ и „мъже и жени“. По традиция, отличие е предвидено и за треньор № 1 на годината.

Официалната церемония по награждаването на призьорите ще се състои в сряда, 21 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Общо 31 състезатели от 19 клуба бяха номинирани за двете десятки през 2016 г. За постиженията си през годината, в категорията на младежите бяха предложени 20 спортисти. По азбучен ред, това са Алекс Вълев (СК „Надежда“), Валентин Робов (ХК „Чардафон“), Валентин Стефанов (КК „Янтра-Исполин“), Валерия Лозанова (СК „Надежда“), Васил Денчев (КК „Ъндърграунд райдърс“), Габриел Пайнаров (БК „Габрово 91“), Денислав Драшков (ЛК „Тот атлет“), Детелина Христова (ШК „Орловец 1997“), Ева Симеонова (КСО „Узана“), Ива Георгиева (ХК „Бъки“), Ивайло Атанасов (КК „Янтра“), Иван Димитров (КК „Янтра“), Калоян Кисьов (КК „Ъндърграунд райдърс“), Мартин Панчев (КСО „Узана“), Никол Дочева (ТК „Габрово“), Ния Вичева (АК „Орловец 93“), Пламен Петков (БК „Чардафон“), Таня Желева (АК „Орловец 93“), Теди Мадемова (КСС „Габрово“) и Христина Пенева (КСАБ „Акро-арт“).

В категорията мъже и жени номинациите са 11. Те са за Александър Александров (КК „Ъндърграунд райдърс“), Ива Димова (ЛК „Тот атлет“), Калин Митев (КК „Ъндърграунд райдърс“), Лидия Ковачева (ХК „Бъки“), Николай Ганев (АСК АРА „Моторспорт“), Симона Иванова (КСАБ „Акро-арт“), Стефан Стоев (АСК АРА „Моторспорт“), Теодор Кабакчиев (Екстрийм Тойота Венци), Християн Стоянов (АК „Орловец 93“), Христо Йорданов (ХК „Чардафон“) и Янко Янков (СКВТ „Михаил Петров“).

В категорията „Треньор на годината“ намериха място имената на 7 специалисти. По азбучен ред това са: Веселина Златева от ХК „Бъки”, Веселин Георгиев от АК „Орловец 93”, Даниел Петров от КК „Янтра-Исполин“, Драгомир Тотев от БК „Чардафон”, Красимир Илиев СК „Надежда”, Митко Иванов от БК „Габрово 91“, Смилен Кабакчиев – клуб „Екстрийм Тойота Венци“ и Христо Йорданов от ХК „Чардафон”.

Точното подреждане ще стане ясно по време на oфициaлнaтa цepeмoния в сряда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

„Габровски майки даряват надежда“ и БЧК в подкрепа на нуждаещи се

Published

on

снимка: БЧК – Габрово

В края на месец май Български Червен кръст -Габрово, с подкрепата на доброволци от фейсбук група „Габровски майки даряват надежда”, осъществиха акция по предоставянето на хранителни продукти.

снимка: БЧК – Габрово

Храните са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане, на най-нуждаещите се лица на 240 уязвими граждани от Община Габрово, включени във втората допълнителна група на АСП (Агенция за социално подпомагане).

снимка: БЧК – Габрово

Доброволците от групата успяха за два дни да се организират в помощ на служителите от БЧК, като се включиха не само в разпределението и пакетирането на продуктите, а с личните си автомобили помогнаха за доставките им до домовете на нуждаещите се.

снимка: БЧК – Габрово

В рамките на кампанията бяха подготвени и раздадени хранителни пакети, които съдържат 16 вида продукти – брашно, спагети, говеждо в собствен сос, леща, гювеч, зелен фасул, лютеница, грах, домати консерва, говежди кюфтета в бял сос, херинга в доматен сос, пиле фрикасе, зрял фасул, конфитюр, олио и ориз.

Потребителите от различните групи получават различни като количество и видове хранителни продукти, определени от АСП.

снимка: БЧК – Габрово

В съответствие с указанията за противоепидемични мерки срещу коронавирус, изготвени от АСП, хранителните пакети се доставят до домовете на правоимащите лица или до социалните услуги и специализирани институции, в които те са настанени.

БЧК – Габрово изказа искрената си благодарност на групата „Габровски майки даряват надежда” и по-специално на всички дами и господа, които отделиха от времето си за да дарят надежда!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Изкуството е заразно, изложба в Галерия „Видима“

Published

on

Галерия Видима обяви, че възстановява официално изложбената си дейност. Тя ще стартира със закачливото заглавие „Изкуството е заразно”, една от най-важните изложби в културния календар, които всяка година организира, а именно ежегодната изложба на „Детски Арт Център Видима”, с преподавател Снежана Велчева.

По случай празника на детето 1-ви Юни, както повелява традицията, в галерия „Видима” ще бъдат изложени творбите на малките художници, рисувани през последната учебна година! Изкуството е заразно!

Заразни са ентусиазмът и усмивките, с които неуморно творят нашите талантливи деца! Заразна е неподправената доброта и алтруизъм, с които ни посрещат всеки ден! Заразна е светлината и ангелска чистота струяща от техните „платна”!

„Създалите се за всички нас неудобни обстоятелства, попречиха на плановете на школата да представи своите постоянно обновяващи се колекции от детски рисунки в други градове от страната и чужбина.

Сигурни сме, че тези пропуски ще бъдат наваксани във времето и отново ще имаме възможността да покоряваме сърцата на публиката по цялото земно кълбо. Въпреки ограниченията, които епидемичната обстановка ни беше наложила, нашите таланти развиваха своята дейност от вкъщи и имат много нови неща за показване!“, споделят от Галерия „Видима“.

Заповядайте на 3-ти юни, за да споделите радостта от тази изложба! Откриването на изложбата ще се случи под формата на вернисаж, за да бъде избегнато струпване на големи групи от хора. Това означава, че ще можете да разглеждате в периода от 14.00 ч. до 18.30 ч. в деня на откриването, както и всеки следващ работен ден в нормалното за галерията работно време.

Бъдете отговорни и спазвайте препоръчаните мерки за опазване на общественото здраве, призовават още от Галерията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Намалява броят на наетите през март

Published

on

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Габрово към края на март 2020 г. намаляват с 1.1 хил., или с 2.7%, спрямо края на декември 2019 г., като достигат 38.6 хиляди. Това сочат предварителните данни, оповестени днес от Териториално статистическо бюро – Север, отдел „Статистически изследвания – Габрово“.

Спрямо края на първото тримесечие на 2019 г. най-голямо намаление на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство“ – с 27.2%, „Професионални дейности и научни изследвания“ – 15.3% и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ – с 12.7%.

Увеличение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в икономическа дейност „Операции с недвижими имоти“ – с 31.2% и „Строителство“ – с 20.9%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост“ и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ – съответно 49.9% и 10.9%.

В края на март 2020 г. в сравнение със същия период на 2019 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение се намаляват с 0.2 хил., или с 0.6%. Най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическите дейности „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“ и „Професионални дейности и научни изследвания“ а най-голямо увеличение – в „Строителство“ и „Операции с недвижими имоти“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица