Свържи се с нас

Новини

Обявиха номинациите за Спортист на годината на Габрово

Обявиха номинациите за Спортист на Габрово 2016

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Имeнaтa нa нaй-успешните cпopтиcти нa Габрово зa 2016 г. cтaнaхa известни cлeд като спортните клубове в града гласуваха предложените номинации. Състезатели от 12 вида спорт ще бъдат сред наградените в анкетата „Спортист на Габрово 2016“. Те отново са разделени в две категории – „младежи“ и „мъже и жени“. По традиция, отличие е предвидено и за треньор № 1 на годината.

Официалната церемония по награждаването на призьорите ще се състои в сряда, 21 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Общо 31 състезатели от 19 клуба бяха номинирани за двете десятки през 2016 г. За постиженията си през годината, в категорията на младежите бяха предложени 20 спортисти. По азбучен ред, това са Алекс Вълев (СК „Надежда“), Валентин Робов (ХК „Чардафон“), Валентин Стефанов (КК „Янтра-Исполин“), Валерия Лозанова (СК „Надежда“), Васил Денчев (КК „Ъндърграунд райдърс“), Габриел Пайнаров (БК „Габрово 91“), Денислав Драшков (ЛК „Тот атлет“), Детелина Христова (ШК „Орловец 1997“), Ева Симеонова (КСО „Узана“), Ива Георгиева (ХК „Бъки“), Ивайло Атанасов (КК „Янтра“), Иван Димитров (КК „Янтра“), Калоян Кисьов (КК „Ъндърграунд райдърс“), Мартин Панчев (КСО „Узана“), Никол Дочева (ТК „Габрово“), Ния Вичева (АК „Орловец 93“), Пламен Петков (БК „Чардафон“), Таня Желева (АК „Орловец 93“), Теди Мадемова (КСС „Габрово“) и Христина Пенева (КСАБ „Акро-арт“).

В категорията мъже и жени номинациите са 11. Те са за Александър Александров (КК „Ъндърграунд райдърс“), Ива Димова (ЛК „Тот атлет“), Калин Митев (КК „Ъндърграунд райдърс“), Лидия Ковачева (ХК „Бъки“), Николай Ганев (АСК АРА „Моторспорт“), Симона Иванова (КСАБ „Акро-арт“), Стефан Стоев (АСК АРА „Моторспорт“), Теодор Кабакчиев (Екстрийм Тойота Венци), Християн Стоянов (АК „Орловец 93“), Христо Йорданов (ХК „Чардафон“) и Янко Янков (СКВТ „Михаил Петров“).

В категорията „Треньор на годината“ намериха място имената на 7 специалисти. По азбучен ред това са: Веселина Златева от ХК „Бъки”, Веселин Георгиев от АК „Орловец 93”, Даниел Петров от КК „Янтра-Исполин“, Драгомир Тотев от БК „Чардафон”, Красимир Илиев СК „Надежда”, Митко Иванов от БК „Габрово 91“, Смилен Кабакчиев – клуб „Екстрийм Тойота Венци“ и Христо Йорданов от ХК „Чардафон”.

Точното подреждане ще стане ясно по време на oфициaлнaтa цepeмoния в сряда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Политическите партии в Севлиево се разбраха за състава на СИК

Общо 501 ще бъдат членовете на избирателните комисии по време на вота на 27 октомври

Политическите партии в Севлиево постигнаха съгласие за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври т.г. Консултациите бяха открити от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

При представянето на съставите на СИК никоя от партиите не възрази срещу подредбата им в комисиите. След решение на ЦИК Общинската избирателна комисия – Севлиево определи броя и членовете на всяка секционна избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

ОИК разпредели местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Севлиево. Общият брой членове на СИК за предстоящите местни избори е 501.

От тях на Политическа партия ГЕРБ се падат 154 броя, а за Коалиция „БСП за България“ са 132 броя. По 69 са членовете или ръководствата в СИК на политическите партии ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“ и Политическа партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ ще има 8 членове в СИК.

Общо членовете в секционните комисии на предстоящите избори ще са 294, а ръководството ще е от 207 човека, разпределени съгласно решенията на Общинската избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

На предстоящите избори в Севлиево ще има и две подвижни избирателни секции, стана ясно по време на консултациите. Политическите партии постигнаха съгласие и за състава на тези две избирателни секции.

Съгласно Изборния кодекс хората с трайни увреждания, желаещи да упражнят своето изборно право в подвижните секции, могат да заявят това до 12 октомври. Двете секции ще бъдат също с петима членове.

Политическите партии в Севлиево постигнаха консенсус и при избора на членове и ръководства за подвижните избирателни секции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Фестивал на виното тази събота и неделя на Боженци

Фестивал на виното ще се проведе тази събота и неделя в МАИР „Боженци“, край Габрово. Официалното откриване ще се състои на 21 септември от 14:00 ч., в Изложбената зала на „Старото Школо“ в АИР „Боженци“.

За празничната атмосфера на фестивала ще се погрижи Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с главен художествен ръководител – Лъчезар Захариев. В Старото Школо гостите на резервата ще имат възможност да дегустират от продуктите на различни производители, вносители и търговци на винени продукти.

Поради метеорологичните условия, атракцията „Рисуване с вино“ ще се представи в Изложбената зала, а не в къщата -музей „Баба Райна“. Там всеки желаещ, безплатно, ще има възможност да се изправи пред предизвикателството, собственоръчно да сътвори художествен шедьовър с вино.

Под ръководството на художничката Росица Миладинова, гостите ще могат да рисуват върху хартия в нюанси от божествената напитка.

„Заповядайте в Боженци! Потопете се в едно естетическо празненство на тялото и духа!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Предстоят взривни работи по Обхода на Габрово

В петък, 20 септември, от 12.00 до 17.00 часа ще се извършват взривни работи за скален изкоп, част от Обхода на Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Сигнали при взривяването са:
Предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 мин.
Боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.
Отбой – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

Всички действия се извършват по утвърдени и съгласувани проекти при спазване на изискванията на Правилника за безопасност на труда при взривни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица