Свържи се с нас

Новини

ХК „Бъки” прави турнир в памет на Иван Кашавелов

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

ХК „Бъки“ и „Импулс“ АД поставят началото на хандбален турнир в памет на Иван Кашавелов. Проявата е в чест на дългогодишния президент на клуба, с името на когото са свързани най-големите успехи на габровския женски хандбал през последните 10 години.

Идеята е турнирът за „Купата на президента“ да се превърне в ежегодна проява в навечерието на Коледните и Новогодишни празници и да привлича отбори от цялата страна.

Първото издание на турнира ще се поведе днес, 15 декември, в спортна зала „Орловец“ с участието на близо 120 деца, разпределени в четири отбора момичета и четири отбора момчета на възраст до 12 години.

При момичетата ще участват тимовете на „Етър 64” (Велико Търново), „Дунав“ (Белене) и два отбора на домакина „Бъки“. При момчетата за „Купата на президента“ ще се борят съставите на „Етър 64“ (Велико Търново), „Раховец“ (Горна Оряховица), „Осъм“ (Ловеч) и „Чардафон“ (Габрово). Ще се играе по системата „всеки срещу всеки“, като времетраенето на срещите ще бъде 20 минути (2 х 10 минути).

Освен купи за победителите при двата пола, домакините от ХК „Бъки“ и „Импулс“ АД са осигурили плакети за заелите второ и трето място, както и медали за всички призьори. Предвидени са индивидуални награди за голмайстор, най-полезен състезател и най-добър вратар, ще бъдат определени и две златни седмици. Всички участници ще получат и по една тениска за спомен от участието си в първия турнир за „Купата на президента“.

Надпреварата започва в 9.00 часа сутринта. Официалното откриване е насрочено за 12.15 часа, а награждаването ще бъде в 15.30 часа.

ПРОГРАМА

9.00 ч. „Чардафон ” – „Етър 64” /М/
9.30 ч. „Бъки” 1 – „Бъки 2” /Ж/
10.00 ч. „Раховец”- „Осъм“ /М/
10.30 ч. „Етър 64” – „Дунав“ /Ж/
11.00 ч. „Етър 64” – „Раховец” /М/
11.30 ч. „Бъки 1” – „Етър 64” /Ж/
12.15 ч. Официално Откриване
12.30 ч. „Осъм” – „Чардафон“ /М/
13.00 ч. „Дунав” – „Бъки 2” /Ж/
13.30 ч. „Етър 64” – „Осъм” /М/
14.00 ч. „Бъки 2”- „Етър 64” /Ж/
14.30 ч. „Чардафон” – „Раховец” /М/
15.00 ч. „Дунав” – „Бъки 1” /Ж/
15.30 ч. Награждаване

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Политическите партии в Севлиево се разбраха за състава на СИК

Общо 501 ще бъдат членовете на избирателните комисии по време на вота на 27 октомври

Политическите партии в Севлиево постигнаха съгласие за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври т.г. Консултациите бяха открити от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

При представянето на съставите на СИК никоя от партиите не възрази срещу подредбата им в комисиите. След решение на ЦИК Общинската избирателна комисия – Севлиево определи броя и членовете на всяка секционна избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

ОИК разпредели местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Севлиево. Общият брой членове на СИК за предстоящите местни избори е 501.

От тях на Политическа партия ГЕРБ се падат 154 броя, а за Коалиция „БСП за България“ са 132 броя. По 69 са членовете или ръководствата в СИК на политическите партии ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“ и Политическа партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ ще има 8 членове в СИК.

Общо членовете в секционните комисии на предстоящите избори ще са 294, а ръководството ще е от 207 човека, разпределени съгласно решенията на Общинската избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

На предстоящите избори в Севлиево ще има и две подвижни избирателни секции, стана ясно по време на консултациите. Политическите партии постигнаха съгласие и за състава на тези две избирателни секции.

Съгласно Изборния кодекс хората с трайни увреждания, желаещи да упражнят своето изборно право в подвижните секции, могат да заявят това до 12 октомври. Двете секции ще бъдат също с петима членове.

Политическите партии в Севлиево постигнаха консенсус и при избора на членове и ръководства за подвижните избирателни секции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Фестивал на виното тази събота и неделя на Боженци

Фестивал на виното ще се проведе тази събота и неделя в МАИР „Боженци“, край Габрово. Официалното откриване ще се състои на 21 септември от 14:00 ч., в Изложбената зала на „Старото Школо“ в АИР „Боженци“.

За празничната атмосфера на фестивала ще се погрижи Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с главен художествен ръководител – Лъчезар Захариев. В Старото Школо гостите на резервата ще имат възможност да дегустират от продуктите на различни производители, вносители и търговци на винени продукти.

Поради метеорологичните условия, атракцията „Рисуване с вино“ ще се представи в Изложбената зала, а не в къщата -музей „Баба Райна“. Там всеки желаещ, безплатно, ще има възможност да се изправи пред предизвикателството, собственоръчно да сътвори художествен шедьовър с вино.

Под ръководството на художничката Росица Миладинова, гостите ще могат да рисуват върху хартия в нюанси от божествената напитка.

„Заповядайте в Боженци! Потопете се в едно естетическо празненство на тялото и духа!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Предстоят взривни работи по Обхода на Габрово

В петък, 20 септември, от 12.00 до 17.00 часа ще се извършват взривни работи за скален изкоп, част от Обхода на Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Сигнали при взривяването са:
Предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 мин.
Боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.
Отбой – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

Всички действия се извършват по утвърдени и съгласувани проекти при спазване на изискванията на Правилника за безопасност на труда при взривни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица