Новини|07.12.2016 11:59

Окончателно! Севлиево минава към Асоциацията по ВиК Габрово

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител Николай Сираков свика извънредно заседание на общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД – Габрово.

„Решението, което ще се вземе днес е изключително важно, за да се продължат процедурите, които следват с изработване на прединвестиционни проучвания”, коментира областният управител с кметовете на общините, съобщиха от неговата администрация.

В дневния ред на заседанието бе включена единствена точка за присъединяването на община Севлиево към Асоциацията. Единодушно се прие решение за промяна на границите на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Габрово, чрез присъединяване на община Севлиево.

До започване на действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставянето ВиК услуги на потребителите на община Севлиево от „ВиК“ ООД – Габрово, същите ще продължат да се извършват от действащия ВиК оператор – „Бяла“ ЕООД, Севлиево.

На заседанието не присъства представител на Община Севлиево. Потърсени за коментар относно причината за отсъствието на изразител на Севлиево от Областна администрация – Габрово ни бе обяснено, че преди започване на заседанието от севлиевската администрация са уведомили, че няма да има техен представител, като мотиви за това решение не бяха посочени.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар