Свържи се с нас

Новини

Момичетата на „Янтра 1919” се класираха втори в първенството

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Още една купа завоюваха малките футболистки на „Янтра 1919“. Възпитаничките на треньора Радомир Николов заеха второ място в последния за годината турнир от първенството при момичетата до 12 години, който се проведе в Дряново.

Преслава Иванова и съотборничките й изиграха четири срещи, в които записаха две победи, равен и загуба.

В двубоя срещу състава на „Боруна“ (Царева ливада), габровските момичета се наложиха с 2:0 с попадения на Александра Маринова и Преслава Иванова. Последва равенство в двубоя срещу „Севлиево Лейдис“, което в последствие се оказа фатално за първото място в турнира. Въпреки явното превъзходство, момичетата на Радо Николов не успяха да намерят точния завършващ удар и срещата приключи при нулево реми.

В мача срещу „Чавдар“ (Троян) отборът на „Янтра 1919“ направи обрат след първата част, когато губеше с 0:1. През вторите 12 минути малките габровски футболистки се развихриха и с хеттрик на Преслава Иванова и един гол на Александра Маринова взеха победата с 4:1. В последната среща от турнира, „Янтра 1919“ отстъпи на „Светкавица“ (Градежница) с 0:1. Късметът не беше на страната на габровския състав, след като гредата помогна на тима от Градежница в последните секунди.

С актив от 7 точки „Янтра 1919“ получи трофея за второто място в турнира от секретаря на Аматьорската футболна лига Александър Шатровски. „Светкавица“ зае първото място с три победи и една загуба, а зад габровския тим се наредиха „Севлиево Лейдис“, „Боруна“ (Царева ливада) и „Чавдар“ (Троян). Така дебютантът в първенството при момичетата „Янтра 1919“ завърши календарната година с три втори места от турнирите, проведени в Тетевен, Троян и Дряново, баланс от 8 победи, едно равенство и три загуби.

През пролетта предстоят нови три турнира, един от които вероятно ще бъде в Габрово. Междувременно на 10­ декември в Габрово ще се проведе семинар на тема женски футбол, организиран от Аматьорската футболна лига. Форумът ще бъде в хотел „МАК“ и на него ще присъства треньорът на габровските момичета Радомир Николов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Mеждинна пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица