Култура, Новини|26.11.2016 8:29

„Летовници” се завръща в Габрово с топли морски емоции на 1-ви и 2-ри декември

turne_gabrovo25.11.2016 г., София – Комедията „Летовници” на режисьора Ивайло Пенчев тръгва на турне из страната и се завръща в Габрово, където само преди месец спечели сърцата на публиката и получи награда на „Смешен филм фест”. Филмът стана хит в киносалоните, като още в първата седмица след премиерата си, се нареди на 8-ма позиция в бокс офиса, наред с големите холивудски заглавия, което го направи единствения български филм в класацията.

Габровци могат да се посмеят отново на 1-ви и 2-ри декември (четвъртък и петък) от 19.00 ч. в зала „Възраждане”, като на втората дата ще могат и да се срещнат на живо с актьорите Станимир Гъмов, Милена Аврамова Теодор Елмазов, Раиса Полякова и режисьора Ивайло Пенчев за автографи на специално предоставени от екипа на филма картончета.

„Летовници” събира невероятен актьорски състав от обичани български кино и театрални артисти от няколко поколения – Анета Сотирова, Пламена Гетова, Васил Банов, Георги Мамалев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Станимир Гъмов, Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Милена Аврамова, София Бобчева, Свежен Младенов, Елица Григорова, Дарин Ангелов, Николай Станоев, Цветомир Иванов, Раиса Полякова, Николай Урумов, Теодор Елмазов и др.

Филмът получи чудесни отзиви, както от страна на критиката и индустрията, така и от страна на зрителите и бе удостоен с две награди на публиката в рамките на 2 месеца от старта на излъчването му на фестивала „Златна роза” 2016 г. и международния фестивал „Смешен филм фест” в Габрово.

Билетите вече са в предварителна продажба.

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар