Свържи се с нас

Новини

Вече плащаме местните данъци он-лайн

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Габрово информира всички физически и юридически лица, че вече могат да заявят и получат по електронен път девет услуги, предоставяни от Дирекция „Местни данъци и такси“.

Услугите, които се предоставят са: издаване на удостоверение за данъчна оценка, за данъчна оценка на земеделска земя, за наличие или липса на задължения, за декларирани данни, за дължим и платен данък върху наследство, за платен данък върху превозно средство, за платен данък върху недвижим имот и такса битови отпадъци, копие от подадена данъчна декларация, искане за възстановяване на ДНИ /данък недвижим имот/ и ТБО /такса битови отпадъци/. За да може да заявите тези услуги е необходимо наличието на универсален електронен подпис. Заплащането на необходимите такси и цени на услуги се извършва чрез виртуален пос-терминал. След изтичане на срока за извършване на съответната услуга, удостоверението ще получите по посочения от Вас начин, заявен при подаване на искането. Услугите са налични на адрес: www.gabrovo.bg. в раздел web услуги.

Освен гореописаните е-услуги, е предоставена и възможност за плащане на местните данъци и такси чрез виртуален пос терминал. За целта е необходимо да използвате сайта на Община Габрово в раздел „Проверка на местни данъци и такси“. За регистриране в системата е необходимо въвеждане на ЕГН или Булстат, както и входящ номер и дата на документ, подаден в Дирекция „Местни данъци и такси”. Гражданите и фирмите, които не разполагат с такъв, могат да получат информация на място след представяне на документ за самоличност или пълномощно.

След направена справка за размера на задълженията си, всеки може да извърши интернет плащане, което он-лайн се отразява в системата на Местни данъци и такси. Плащането може да се извърши чрез дебитни карти, както от България, така и от чужбина. Услугата е безплатна за всички.

 

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на социални услуги

На 16 и 17 декември, понеделник и вторник, от 14.00 ч. до 19.00 ч., в търговски център на бул.“Могильов“ в Габрово, за пореден път ще се проведе Коледен благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за стари хора, Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства и Център за обществена подкрепа SOS Детски селища.

Набраните средства ще бъдат използвани за терапия, лечение и подобряване условията на живот на деца и лица в неравностойно положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово чете с ученици

Ученици и учители четоха разказа „Шибил“ на Йордан Йовков и така отбелязаха седмицата на четенето в училище „Иван Вазов“ в Габрово.

снимка: Община Габрово

В урока се включи и кметът на града Таня Христова, а докато деца и възрастни четяха, на екрана в класната стая течеше филмът „Шибил“ от 1967 година, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

Уникалният урок на седмокласниците започна с кратка история за писмеността и съответно четенето – от плочката от Градещница, обл. Враца /датирана около 5-то хилядолетие пр.н.е. и важен източник за историята на Европа в края на неолита /, през Месопотамия и Древен Египет, Древна Гърция, старобългарските текстове, съвременния език, та чак до емотиконите в днешни дни.

снимка: Община Габрово

В училището има обособен кът за четене и богата библиотека, а първокласниците се готвеха за посещение в детска градина, където да демонстрират какво са научили в първите месеци в училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица