Свържи се с нас

Новини

Габрово с „нов кмет“ за един ден

Мениджърите за един ден получиха сертификати за участие

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

„Мениджъри за един ден“ и настойниците им от Община Габрово се събраха в края на работния 17 ноември за последна оперативна среща. Беше направена цялостна оценка за изпълнението на задачите, по които ученици от гимназиите в Габрово, Дряново и Велико Търново и ръководството на общинската администрация работиха в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Младежите споделиха впечатленията си от деня и признаха, че представата им за работата на администрацията се е променила след изкарания стаж. „Кметът за един ден“ Надежда Скакалова от ПГТ „Пенчо Семов“ сподели, че след като вече знае какви са задълженията и отговорностите на кмета, не иска повече да се кандидатира за този пост.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Кметът на община Габрово Таня Христова я поздрави за добрия екип от „мениджъри за един ден“ и заяви, че в лицето на всички тях вижда добри наследници. Та ги призова максимално да се съсредоточат върху възможностите, които им предлага образователната система, за да се реализират в професии, които ще ги вдъхновяват и удовлетворяват. Увери ги, че това няма да са лесни професии, но след изкарания ден кметът Таня Христова е убедена в уменията им и им пожела да се научат да работят в екип. Всеки от настойниците награди със сертификат за участие мениджъра за един ден, който е кандидатствал за позицията му.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Секретарят на Община Габрово Полина Тихова и Стефани Златкова – ученичка от Старопрестолна професионална гимназия по икономика във Велико Търново, която бе „секретар за един ден“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Заместник-кметът Климент Кунев и „заместник-кметът по финанси и собственост за един ден“ Моника Иванова, която учи в ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Двамата заместник-кмета по устройство на територията, инфраструктура и екология арх. Николай Меразчиев и Христина Христова – ученичка от ПМГ „акад. Ив. Гюзелев“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Арх. Меразчиев и ученикът от Национална Априловска гимназия, Георги Катевски, който избра да бъде „главен архитект за един ден“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Заместник-кметът Нела Рачевиц и „заместник-кметът за един ден“ Анна Добрева – ученичка от дряновската ПГИ „Рачо Стоянов“, с ресор „Социално-икономическо развитие“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Директорите на дирекция „Образование и социални дейности“ – Даниела Василева и Олеся Янева – ученичка от ПМГ „акад. Ив. Гюзелев“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Председателят на Общински съвет – Габрово Лена Георгиева и възпитаничката на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Виктория Петкова.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Кметът на община Габрово Таня Христова и „кметът за един ден“ Надежда Скакалова от ПГТ „Пенчо Семов“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

След приключването на официалната част, всички участници си направиха снимка за спомен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„Аз избирам да остана в Габрово, защото следвам сърцето си“

Историята на Божидар и Красимира.

Представяме ви Красимира и Божидар – млади, амбициозни, родолюбци. Не само, че се спират на своето любимо Габрово, за да съградят дом, но и като място за развиване на успешен бизнес, работещ за световно известни брандове, съдействайки за откриване на работни места и участвайки в различни публични изяви в обществен интерес.

Прочетете тяхната история тук ⤵


Да се върнеш отново в Габрово в период от живота ти, когато твоите връстници правят всичко възможно да се установят в София, а ти вече си се устроил добре там – звучи почти нелогично. Такава е историята на Красимира и Божидар.

Божидар е познат на повечето наши граждани с многобройните му публични изяви и делата му в обществен интерес, но малцина знаят и за жената до него и нейния избор да последва сърцето си, което я връща обратно тук – в любимо Габрово, заедно със своя спътник в живота, за да осъществят своите стремежи.

Живеят, учат и работят в София – в престижна, международна компания. Но през 2016г., когато фирмата решава да открие нов офис извън столицата, Божидар успява да наклони везните в полза на Габрово – неговият роден град. Така любовта към дома и амбицията за професионално развитие отвеждат Божко и приятелката му Красимира обратно тук.

Започват едва 6 човека, а сега вече са 30, сред които са привлечени още габровски младежи, напуснали София, и жители на други градове – хора, които предпочитат спокойната атмосфера на нашия град в съчетанието с успешно кариерно развитие.

За намирането на офис и жилище Божидар потърси Гарант Недвижими Имоти. Брокерската фирма е доверен консултант на Красимира, Божидар и техния екип, поради това, че успява да отговори максимално на изискванията им защото разполага с голямо разнообразие от имоти и добри оферти. Доверието на Божидар и Красимира в Гарант е изградено от дългогодишното им познанство и приятелство, както и от препоръките на доволни клиенти, сред които и родителите на Красимира, които назад във времето си закупили жилище през фирмата.

Към днешна дата Божидар и Красимира продължават да работят с Гарант Недвижими Имоти в търсенето си на нов, по-голям и по-хубав дом, тъй като доверието, изградено с годините винаги е било оправдавано от добрата работа на фирмата.

„Ние избрахме Габрово, защото следваме сърцата си“, споделят Красимира и Божидар.

ХЕЙ, ОБАДИ СЕ! ИМАМЕ ДОМ ЗА ТВОЯТА МЕЧТА!
Габрово, ул. Априловска № 6, 066 80 80 16 www.garantproperty.eu

Зареди още

Новини

Габрово има готовност за зимата! Снегът няма да ни изненада

Добра предварителна подготовка за зимата има в община Габрово, сочат докладите на структурите, ангажирани с осигуряването на нормални условия за работа и живот през зимата, информираха от местната общинска администрация.

Обезпечено е отоплението на всички детски и учебни заведения, както и транспорта за учениците от средищните училища. Всички здравни и лечебни заведения са създали необходимата организация за работа през зимния сезон.

Общинско предприятие “Благоустрояване” разполага с подготвена снегопочистваща техника и необходимите количества инертни материали и противозамръзващи химикали.

Продължава прочистването на пътната и алейна мрежа от растителност, повдигат се короните на дърветата и се премахват сухи и счупени клони. Ежемесечно се определя дежурна група, която е на разположение и при необходимост може да отстрани паднали и препречили пътната мрежа дървета на територията на града.

За зимното поддържане на общинската пътна мрежа са осигурени необходимите инертни материали и специализирани машини. Създадена е необходимата организация за осигуряване на нормалната експлоатация и на републиканските пътища. Зимното им поддържане на територията на общината ще се осъществява от 2 опорни пункта, в които има налични инертни материали.

снимка: Борис Петков – Щрък, фоторепортер на „Габрово Нюз“, Архив

До края на месеца ще приключат ремонтните работи по инфраструктурните обекти от републиканската пътна мрежа.

„Топлофикация – Габрово“ – ЕАД информира, че са сключени договори за доставка на горива за отоплителния сезон. Осигурени са и необходимите резерви на склад от въглища и биомаса. Извършени са ремонт и профилактика на основните и резервни топлоизточници в топлоелектрическата централа.

Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението има готовност за работа при зимни условия, разполага с 8 специализирани автомобила, окомплектовани с необходимото оборудване, като почти 100 % от техниката е обновена. 13 аварийни екипа ще отговарят за отстраняване на аварии по електроразпределителната мрежа в общината.

Почистени са от клони и дървета 65 дка от просеките на електропроводи средно и високо напрежение, извършени са обходи и ревизии на 96 км мрежи средно напрежение, подготвен е план за действия при снегонавявания.

При евентуално усложняване на МТО обстановката в района на общината има възможност за командироване на допълнителни екипи на от други райони.

Възможните усложнения през предстоящата зима на територията на общината са свързани с интензивен снеговалеж, придружен със силен вятър, сняг с висока плътност, обледявания и много ниски температури, предупреждават от Общинския съвет по сигурност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Избират „Мис България 2019“ днес

„Мис България 2019“ ще бъде избрана днес на бляскава церемония в София. Най-красивият и елитен конкурс в страната обещава звездно шоу, водено от най-популярният сценичен тандем в страната – Теодор Тодоров – Тео и Боряна Баташова, които ще блестят на сцената по време на гала вечерта.

Събитието ще премине в три тура, като в основния тематичен етап „Грийн Планет“ чрез дефилето си, красавиците ще обърнат внимание на глобалното замърсяване – това е и каузата, която „Мис България“ подкрепя тази година.

снимка: Гранд Хотел Банско

Момичетата ще дефилират с облекла, бански костюми и официални тоалети. В програмата ще чуем изпълненията на Биляна Лазарова, Цвети Радойчева, Владислав Славов и Евгени Минчев, който ще представи новата си песен „Гълъбо“. В журито ще участват четири носителки на титлата Мис България- Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Тамара Георгиева и Теодора Мудева.

Красивите претендентки за короната проведоха своята подготовка на тренировъчен лагер в Гранд Хотел Банско и фитнес лайфстайл верига Pulse Fitness & SPA, които са и сред генералните спонсори на церемонията.

снимка: Гранд Хотел Банско

Гранд хотел Банско“ подкрепя инициативата и се погрижи за престоя и комфорта на звездните гости. Хотелът предлага пълна гама услуги за пълноценна почивка. На разположение е най-големият в Банско СПА център, където може да бъде открито богато разнообразие от термални зони, спа терапии, масажи и лечебни процедури. Хoтелът разполага с външни и вътрешни басейни и аква съоръжения. Има два ресторанта – основен и италиански, в които се предлагат интернационални ястия и напитки. В хотела е ситуирана и най-голямата зала за събития в Югозападна България с капацитет 600 души.

Pulse Fitness & SPA е най-бързо развиващата се верига фитнеси и уелнес клубове в България. Тя е създадена през 2012 г. За 7 години веригата има 10 клуба на обща площ от 32,000 кв. м. в София, Пловдив, Свети Влас и Банско. За клиентите се грижат над 120 сертифицирани инструктори и треньори.

Pulse Fitness & Spa е първата фитнес верига в България, построена изцяло на принципа на клубното членство. Клубното членство дава пълен и комплексен достъп до всички услуги – специализираните кардио, силови и спа зони, груповите занимания и тренировките с личен инструктор.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица