Крими, Новини|04.11.2016 9:53

Съдят двама наркомани, „готвили“ и продавали пико

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже произвели и държали наркотик.

Обвинението срещу 41-годишния Венелин С. и 50-годишния Йозеф Б. е за това, че на 22-ри срещу 23-ти април м.г. в габровското село Парчевци, в съучастие, като съизвършители, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прокурсорите, произвели с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 4,29 грама метаамфетамин на стойност 107,20 лева.

Както и за това, че по същото време и място, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прокурсорите държали Йозев Б. – метаамфетамин 0,06 грама, на стойност 1,50 лева, а Венелин С. държал прекурсори, съоръжения и материали за производство на метаамфетамин, с цел разпространението му: 3,99 метаамфетамин „пико“ на стойност 100,05 лева, йод, червен фосфор, натриева основа, солна киселина, тулол.

Обвиняемите имали зависимост от употреба на наркотици. Успели да научат вещества, които могат да бъдат купени свободно и които съставлявали прекурсори за производство на наркотично вещество метаамфекамин „пико“.

Проучили и технология за приготвянето му в битови условия. На неустановена дата в началото на 2015 г. занесли прекурсорите в къщата в с. Парчевци и там извършили химическия процес по производството на „пико“. Наркотикът разпределили, като една част ползвали за себе си, а друга продавали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар