Новини|26.10.2016 10:49

Областният призова за диалог във водния проблем на Севлиево

снимка: Областна администрация - Габрово, Архив

снимка: Областна администрация – Габрово, Архив

„Трябва да има диалог между всички страни, за да се разреши един проблем“, това каза областният управител Николай Сираков по време на срещата си с представители на Инициативен комитет от Севлиево, информираха от неговата администрация.

Повод за нея стана гражданската подписка за изграждане на язовир за питейно – битово водоснабдяване на Севлиево, която бе връчена на областния управител.

Заедно с членове на комитета той разговаря близо час за ситуацията, пред която са изправени севлиевци.

Николай Сираков обясни, че проблемът е от години, но трябва да се мисли какво може да бъде направено сега в условията, които има в момента.

Той бе категоричен, че целта на действията на всички трябва да бъде Севлиево да има вода и преди да се пристъпи към изграждане на едно ново и скъпо съоръжение, каквото е язовирът, трябва да се направи всичко възможно за подобряване на вътрешната мрежа и магистралния водопровод.

В противен случай загубите на вода ще продължат да бъдат близо 80 %, а освен това ще има и нови експлоатационни разходи, които всички ще трябва да плащат.

Община Севлиево вече е предприела спешни мерки като е внесла в МРРБ пет проекта, с реализирането на които ще се реши проблемът, макар и не напълно, каза още областният управител и допълни, че едва след това може да се преценява има ли нужда от изграждането на язовир, за който са събрани тези 10 000 подписа.

По време на разговора Сираков поясни и какви ще са следващите стъпки след взетото Решение за присъединяване на община Севлиево към Асоциацията по ВиК, както и отговори на въпрос, касаещ работещите в дружеството „Бяла” ООД.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар