Свържи се с нас

Новини

Турнирът по футбол за ученици приключи

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

От 10-ти до 13-ти октомври на обновеното игрище в „Боровата гора“ и в спортна зала „Дан Колов“ се проведе есенният турнир по футбол на малки врати по повод празниците на града. В турнира участваха общо 15 отбора в четири възрастови групи.

В понеделник премериха сили младите футболисти от селата. В надпреварата се включиха отборите на ОУ „Васил Левски“ – с. Шумата, ОУ „Емилиян Станев“ – с. Ряховците, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Градница и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Душево.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

В първите срещи жребият срещна отборите на Душево срещу Ряховците и Градница срещу Шумата. В първата среща при равностойна игра и обрат в резултата, от 2:1 за ОУ „Емилиян Станев“ – с. Ряховците до крайното 3:2, за финала се класира отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Душево. А а във втората среща отборът на ОУ „Васил Левски“ – с. Шумата победи също с един гол разлика 2:1. В спора за третото място победител е отборът от Градница с категоричното 3:0.

Финалът беше доста напрегнат и всички очакваха отборът на Душево да победи, но напористите момчета от ОУ „Васил Левски“ – с. Шумата грабнаха първото място с краен резултат 2:0. С приза за голмайстор се окичи Десислав Мирчев от ОУ „Васил Левски“ – с. Шумата. За най-добър вратар беше определен Деян Христов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Душево, а като най-полезен играч, журито определи Корай Салиев от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Градница.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

На следващия ден играха отборите на СОУ „Васил Левски“, I-во ОУ „Христо Ботев“ и II-ро ОУ „Стефан Пешев“ (5-7 клас). Игра се по системата всеки срещу всеки. Жребият определи първата среща да бъде между отборите на СОУ „Васил Левски“ и I-во ОУ „Христо Ботев“, където момчетата на Венцислав Младенов победиха с категоричното 6:0. В следващата среща отборът на I-во ОУ „Христо Ботев“ отново загуби с още по-голям резултат – 1:9. И така се стигна до третия мач, който реши и спора за първото място. При изравнени сили и обрат в резултата, с гол в последните минути на срещата, отборът на II-ро ОУ „Стефан Пешев“ изравни. С краен резултат 2:2 и по-добра голова разлика зае първото място.

За голмайстор беше определен Николай Недев от II-ро ОУ „Стефан Пешев“, за най-добър вратар – Сонер Юсеин от СОУ „Васил Левски“, а за най-полезен състезател на терена – Айхан Алиев от I-во ОУ „Христо Ботев.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

В сряда мериха сили средношколците от възрастова група 8-10 клас. В турнира участваха всички училища от общината. Жребият определи първи да се срещнат отборите на ПГ „Марин Попов“ и ПГТМ – с. Градница, като срещата с 5:0 и на финала се класираха футболистите на ПГ “Марин Попов”. Във втората се срещнаха два равностойни отбора. След доста пропуски от страна на юношите от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, отборът на СОУ „Васил Левски“ се класира на финала с резултат 2:0. При малкия финал отборът на ПГТМ – с. Градница, с упорита игра дочака последния съдийски сигнал, при резултат 1:1. Дойде розетката на дузпите и с два пропуска на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и ответно реализирани попадения, ПГТМ – с. Градница зае третото място с краен резултат 4:2.

Много добър мач направиха двата отбора в спора за първото място. Два пъти отборът на СОУ „Васил Левски“ повеждаше в резултата и 5 минути преди края на редовното време водеше с 3:2. Но дойде мигът на Хакан Халми, който отбеляза три последователни гола и с краен резултат 5:3 грабна първото място за ПГ „Марин Попов“. За най-полезен играч журито определи Петър Керемидчиев, за най-добър вратар – Станислав Савов, а призът за голмайстор заслужено грабна Хакан Налми.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Последният ден играха най-големите (11-12 клас). Учудващо и тук участваха всички училища от общината. В първите срещи нямаше изненади и отборът на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ победи ПГТМ – с. Градница с 3:1, а СОУ „Васил Левски“ се наложи над футболистите от ПГ „Марин Попов“. В малкия финал отборът на ПГТМ – с. Градница показа воля за победа и спечели третото място с краен резултат 2:1. В спор за първото място при най-големите, отборите на СОУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ показаха динамична и приятна за зрителите игра.

Въпреки, че отборът на гимназията е изграден изцяло от футболисти на ФК „Севлиево“, юношите на ПГМЕТ не се предаваха и достигнаха до равенство 3:3 в края на редовното време. При изпълнението на първите три дузпи никой не сгреши, последва изпълнение по една дузпа, като първите удари бяха също без грешка, но при последвалите изпълнения, футболист на ПГМЕТ пропусна и така отборът на СОУ „Васил Левски“ завоюва първото място. За голмайстор призът грабна Цветомир Георгиев от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, за най-добър вратар беше определен Николай Александров от СОУ „Васил Левски“, а за най-полезен играч – Кенан Кадиров от ПГ „Марин Попов“.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

От 31-ви октомври до 4-ти ноември на терените на Детско-юношеската школа по футбол в парк „Черничките“ ще се изиграят срещите по футбол от общинския етап на „Ученически игри 2016/2017 г.“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прокуратурата поиска „задържане под стража“ за издирван италианец

Окръжната прокуратура в Габрово внесе искане в Окръжен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на италиански гражданин, обявен за международно издирване, с цел арест и предаване (екстрадиция).

42-годишният италианец, който продължително пребивава в страната ни, бе задържан в Севлиево, след като бе установено, че се издирва.

Европейската заповед за арест е издадена от съда в италианския град Бреша, за причиняване на тежка телесна повреда, в съучастие с други лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

АПИ удължи срока на търга за тунела под Шипка

Агенция „Пътна инфраструктура“ удължи срока за подаване на оферти за избор на изпълнител на тунела под Шипка с три месеца, до 9 април. Причината за това са поискани допълнителни разяснения от потенциалните кандидати за изграждане на съоръжението под Стара планина, свързващо Северна и Южна България.

В средата на януари изтече крайният срок за подаване на оферти за строителство на тунела под Шипка. Същият ден обаче Агенция „Пътна инфраструктура“ реши да отложи събирането и отварянето на предложения.

Според информация на сайта на Агенцията причината за това е, че кандидатите са поискали разяснения по условията на процедурата и те не могат да бъдат представени преди крайния срок за офертите.

снимка: Агенция „Пътна инфраструктура“, Архив

Ще припомним, че стойността на обществената поръчка е 267 225 010 лв. без ДДС. Предвижда се изграждането на участък с дължина 10,553 км, от които 7,6 км са ново строителство, а 2,9 км са реконструкция на съществуващия път Габрово – Казанлък, както и 5 тунела с обща дължина 4,011 км.

Тунелът под „Шипка“ ще е с дължина 3,22 км. Останалите 4 тунели са по-малки – съответно 171 м, 240 м, 90 м и 290 м. Ще бъдат построени още 6 моста и 1 подлез, 12 бр. армирани насипи, една стоманобетонова подпорна стена, една стоманобетонова укрепителна стена и т.н.

Тунелът под вр. Шипка ще се намира на 1 км западно от прохода Шипка и на 1 км източно от връх Малуша. Северната част на тунела ще бъде в област Габрово, а южната в област Стара Загора.

снимка: Община Габрово, Архив

Той ще бъде с две ленти за движение по 3,75 м, две водещи ивици по 0,50 м и два тротоара по 0,85 м. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 1 280 календарни дни или близо 3 години и половина.

Maщaбният пpoeкт зa изгpaждaнe нa Oбxoдния път нa Гaбpoвo, вoдeщ към бъдeщия тyнeл пoд Шипĸa, e paздeлeн нa 5 eтaпa и ce изпълнявa в двe фaзи.

В заключителен етап е пъpвaтa фaзa, кoятo включвa cтpoитeлcтвoтo нa 4 yчacтъкa oт oбeктa и eтaпнa вpъзкa, c oбщa дължинa 23,25 ĸм. Bтopaтa фaзa oбxвaщa cтpoитeлcтвoтo нa пeтия yчacтък oт обxoда нa Гaбpoвo, вĸлючитeлнo и нa тyнeлa пoд Шипĸa.

снимка: Агенция „Пътна инфраструктура“, Архив

Предвижда се проектът „Проектиране и строителство на обект: „Обход на гр. Габрово от км 20+124,50 до км 30+673,48, включително тунел под връх Шипка“ да бъде предложен за финансиране от бъдещата Оперативна програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г.

Тунелът ще е възлова точка при движението в посока Север – Юг и чрез него ще се осъществява преминаването през Стара планина в централната част на България.

Основните транспортни направления, които ще обслужва са: Русе – Велико Търново – Шипка – Стара Загора – Свиленград (Маказа) и Оряхово – Севлиево – Шипка – Стара Загора – Свиленград (Маказа).

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

До дни първата вендинг машина за лекарства ще „продава“ в Севлиево

До края на тази седмица в Севлиево ще заработи единствената засега вендинг машина за лекарства, съобщи електронното местно издание sevlievo-online.com. Тя е позиционирана в ж.к. „Д-р Атанас Москов“ и от нея севлиевци ще могат да купуват лекарства от първа необходимост, които се продават без рецепта.

Като начало машината ще бъде заредена с 27 артикула. Сред тях ще бъдат обезболяващи, прахчета за облекчаване на грипни и простудни състояния, малко превързочни материали. Асортиментът няма да бъде един и същ, а ще се определя според търсенето и преценката на фармацевта в аптеката, към която е свързан автомата.

Вендинг мащината за лекарства е единствената засега в региона и на практика замества дългогодишната липса на денонощна аптека в Севлиево. Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица