Новини|10.10.2016 9:16

Габрово е победител в конкруса „Екообщина“ в категория „Устойчиво управление на водите“

nagrada-ekoobshtinaКметът на Габрово Таня Христова получи в петък  наградата „Екообщина 2016“ в конкурса, организиран от Френското посолство и Френският институт в България, съвместно с Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Отличието бе присъдено в категория „Устойчиво управление на водите“ за ангажираността и добрите практики на Община Габрово в тази сфера. Габрово е победител в тази категория при общините с население над 10 000 жители.

Наградата бе връчена от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева на официалната церемония за закриване на конкурса в Албена, в рамките на 11-тата Годишна среща на местните власти – организирана от Националното сдружени на общите в Р Българя.

Събитието постави кулминацията на конкурса ЕКООБЩИНА, стартиран през месец март тази година. След почти шестмесечно съревнование и четири международни семинара, членовете на журито подбраха сред близо 50-те подадени кандидатури осем малки и големи градове лауреати /с население с повече или по-малко от 10 000 жители/.

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар