Свържи се с нас

Новини

Страхотно представяне за девойките на „Янтра 1919“ на силен турнир

Published

on

снимка: ФК "Янтра 1919"

снимка: ФК „Янтра 1919“

12-годишните девойки на Футболен клуб „Янтра 1919“ (Габрово) се представиха по страхотен начин при първото си участие на национална сцена, спечелвайки престижното 4-то място на силен турнир, провел се на 10 септември в село Градежница, Тетевенско. 

снимка: ФК "Янтра 1919"

снимка: ФК „Янтра 1919“

Момичетата на старши – треньора Радомир Николов мериха сили с далеч по-опитните отбори на „Светкавица“ (Градежница), „Ел Пи Суперспорт“ (София), „Васберг“ (Берковица) и „Чавдар“ (Троян), но това не им попречи да покажат класата и възможностите си, носейки успеха за Габрово.

снимка: ФК "Янтра 1919"

снимка: ФК „Янтра 1919“

Девойките на ФК „Янтра 1919“ попаднаха в една група с шампиона „Светкавица“ (Градежница) и „Васберг“ (Берковица).

снимка: ФК "Янтра 1919"

снимка: ФК „Янтра 1919“

В срещата с първия отбор на „Светкавица“ нашите момичета допуснаха поражение, но при втория си двубой записаха чиста мрежа и класическа победа с 3:0 над „Васберг“, след хеттрик в противниковата врата на Преслава Иванова.

снимка: ФК "Янтра 1919"

снимка: ФК „Янтра 1919“

Победата им отпреди директен сблъсък в мач за 3 и 4 място. Там ги чакаше класиралият се на второ място състав от другата група „Ел Пи Суперспорт“ (София). За съжаление в битката за бронза спортното щастие се усмихна на противниковия отбор и нашите девойките отстъпиха с 1:3. Голът за ФК „Янтра 1919“ отбеляза Анна Йонкова.

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

„Доволен съм от представянето на нашите момичета и показната от тях играта. Стриктно изпълняваха треньорските нареждания. Въпреки, че сме млад клуб, едва от 3 месеца, доказахме че имаме място на футболната карта на България. Естествено предстои ни много работа и тренировки за в бъдеще, за да можем да развием нашите качества и да носим нови победи за габровския футбол“, коментира треньорът Радомир Николов.

снимка: ФК "Янтра 1919"

снимка: ФК „Янтра 1919“

ФК „Янтра 1919“ разширява дейността си, като освен 12-годишни състезателки, клубът набира и девойки до 15-годишна възраст. Тренировките се провеждат три пъти седмично на терена с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев“, в дните понеделник и петък от 18.00 часа, а сряда – от 17.00 ч.

Към момента габровският тим е заявил и потвърдил участие в държавното първенство при 12 и 15-годишните.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Артистично послание на входа на Депото оставиха деца

Published

on

23 изключителни, артистични, изпълнени с въображение и мисъл за природата рисунки бяха създадени като част от традиционната инициатива „Арт на депото“. Автори на пъстрите и много въздействащи творби са възпитаниците на школа по рисуване „ЕЛИЗА АРТ“ с ръководител Елиза Ковачева-Цокова.

Тази година инициативата „Арт на депото“ не се проведе по традиционния начин с рисуване върху бетонната ограда на Регионалното депо, но пък това позволи да се потърсят новини възможности, които да продължат традицията.

Така се стигна до една оригинална идея, чрез която бяха създадени изключително интересни творби, а най-ярките от тях намериха място върху големия билборд на входа на депото. Децата от школа по рисуване „ЕЛИЗА АРТ“ работиха върху темата „Резервна планета Земя няма“ и пресъздадоха върху белия лист своите мисли за природата и значението на превенцията над образуването на отпадъци.

Детското въображение с точен усет, в пъстър цвят и с много талант остави изключително важно послание – да пазим планетата си чиста, да бъдем отговорни и да вземаме своите решения, водени от добри мисли.

Посланието на децата може да бъде видяно на входа на Регионалното депо за неопасни отпадъци, където е разположен големият билборд, превърнал се в платно за творчество. Оригиналните произведения на децата може да видите в онлайн изложбата оттук.

Всички млади художници получиха специални еко подаръци за участието си в инициативата. Община Габрово благодари на децата и техния ръководител Елиза Ковачева-Цокова за отговорното отношение и приетата кауза да бъдем добри към природата, опазвайки я от отпадъците.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Петима починали и 190 заразени с КОВИД – 19 през уикенда

Published

on

Петима души са починали, а 190 са новозаразените с коронавирус през почивните дни на територията на област Габрово. Данните оповестиха днес, 23 ноември, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Битката за живота си с вирусната инфекция са загубили петима мъже. Това са 67-годишен от община Габрово, 40 и 65-годишен от община Севлиево, и двама от община Трявна, на 54 и 77 години.

През периода от 20 до 22 ноември в четирите общини от област Габрово за пореден път най-много заразени с КОВИД – 19 има в Габрово, общо 99 случая. Шейсет и осем са потвърдените в Севлиево, седемнадесет в Трявна и шест в Дряново.

От потвърдените 190 случаи в областта 10 души са хоспитализирани с вирусна пневмония, 168 са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение, 12 човека към момента са без симптоми на заболяването.

Новорегистрираните случаи са епидемиологично проучени. Изготвени са и връчени предписания на контактните лица на заболелите за задължителна 10-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

„За да бъдеш успешен в работата си, трябва да минеш през всичките ѝ нива“

Published

on

Проект 2019-1-BG01-KA102-061565 „Млади предприемачи в областта на туризма“

Впечатления от производствената си практика в Лайпциг, Германия, споделят ученици от единадесети и дванадесети клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово. Зададохме им едни и същи въпроси, за да анализираме престоя им в Германия, и подобрим бъдещите производствени пактики в чужбина.

Ето три от въпросите от анкетата, на които оттговориха участниците в мобилността. Днес разговорът ни е с Йоанна Тошева, участник в проекта.

– Кое е най-важното нещо, което научи в Лайпциг, Германия?
– Разбрах, че за да работя професята на хотелиер, е необходимо да започна от най-ниското ниво, да опозная всичко – стаята, банята, кухнята, ресторатнта, рецепцията.

Работих в хотел Арена сити с още двама мои съученици и научих много неща за себе си – първото, че мога наистина да се справям сама, второто, че трябва да съм по-уверена в уменията се, третото, че е необходимо да бъда точна и много прецизна в работата си.

– Имаше ли ментор и помагаше ли ти той?
– Менторът ми изискваше това и ме подкрепяше.

– Какво би казала на съучениците си за практиката в Германия?
– Да отидат и те! Преживяването си заслужава!

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица