Новини, Общество|12.09.2016 14:15

Момчил Григоров отново сред най-добрите пътни полицаи на 2016 г.

На снимката: Момчил Григоров, първи от ляво надясно

На снимката: Момчил Григоров, първи от ляво надясно

Момчил Григоров отново е сред най-добрите полицаи на пътя в България, а отборът на Областната дирекция на МВР – Габрово спечели трето място в Националното състезание „Пътен полицай на годината“ – 2016 г.

ХХIV национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2016“ се проведе в края на миналата седмица в Хасково. Целта на състезанието бе да се направи традиционна проверка на професионализма на пътните полицаи, теоретичните им познания и практическите умения, свързани с ежедневната им служебна дейност. Най-добре представилите се пътни полицаи получиха грамоти и купи.

В генералното индивидуално класиране Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово спечели трето място. Призът „Пътен полицай на 2016 година“ спечели Лъчезар Близнаков от СДВР. Второто място бе за Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян. Отличията бяха връчени от главния секретар на МВР Георги Костов на специална церемония по награждаването.

В генералното отборно класиране на първо място е отборът на ОДМВР-Смолян, на второ – отборът на ОДМВР-София, а на трето – отборът на ОДМВР-Габрово. Престижните награди връчи директорът на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски.

Представителите на ОДМВР-Габрово демонстрираха солидни знания и умения в дисциплината „Оказване на долекарска помощ на пострадали при пътни произшествия“. Първо място заслужено спечели Момчил Григоров, а съотборникът му – Илиян Генков зае четвърто място. Второто място бе за колегата им Атанас Атанасов от Сливен.

Първото място в състезанието по теоретичната подготовка зае Пламен Ноев от ОДМВР-Стара Загора. Втори в този етап на конкурса остана Стойчо Янковски от ОДМВР-Пловдив. В класирането третата позиция зае Лъчезар Близнаков от отбора на СДВР. Те получиха наградите си от началник отдел „Пътна полиция“ в ГД „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски.

Най-точен в стрелбата с пистолет бе Атанас Атанасов от ОДМВР-Сливен. Непосредствено след първенеца е Лъчезар Близнаков от СДВР, а третото място зае Марин Маринов от ОДМВР-Ямбол. Наградите за точен мерник раздаде домакинът на състезанието, директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков. От своя страна, ст.комисар Цанков и получи специален приз за перфектна организация на конкурса и приятелско посрещане от председателя на Съюза на българските автомобилисти. Той връчи и награди на първенците в състезанието по майсторско управление на автомобил. Първото място спечели Любомир Лалов от ОДМВР-Враца, второто – Валери Паланкасов от ОДМВР-София, на трето – Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян.

Наградите на най-добрите мотоциклетисти бяха връчени от зам.кмета на община Хасково Евгени Консулов. Челната позиция в категорията е за Лъчезар Близнаков от СДВР, следван от Бисер Ботев от ОДМВР-Разград и Венко Велчев от ОДМВР-Хасково.

В центъра на Хасково бяха организирани многобройни прояви, свързани с пътната безопасност на децата – игри, демонстрации на техники и способи за контрол, представени бяха превантивни кампании на различни институции и организации, листовки с полезни съвети и играчки за най-малките. Велосипедисти демонстрираха умения по приложно колоездене. Доброволци на Младежкия червен кръст проведоха обучение за оказване на долекарска помощ на пострадали при пътни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар