Новини|12.08.2016 10:28

Финансират проекта за оптимизация на мрежата от училища в Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Проектът на община Севлиево за оптимизация на мрежата от общински училища в град Севлиево чрез закриване на начално училище „Св. св. Кирил и Методий“, разработен в изпълнение на Решение № 192 на Общинския съвет, бе одобрен за финансиране по национална програма „Оптимизация на училищната мрежа“ на МОН.

Проектът е на стойност 224 997 лева, които ще се изразходват за извършване на строително-ремонтни работи на сграда и дворно място, предоставени на основно училище „Стефан Пешев“, с местонахождение гр.Севлиево, ул. “Св. св. Кирил и Методий“ № 6.

Строително-ремонтните дейности обхващат ремонт на покрив; подмяна на стара дървена дограма с нова от РVС с двоен стъклопакет; саниране на външни фасади; ремонта на учебни помещения, физкултурен салон и столова; реконструкция на училищната площадка и ограда.

С проекта за оптимизация на мрежата от общински училища в град Севлиево чрез закриване на начално училище „Св. св. Кирил и Методий“ и предоставяне на базата му за начална степен на основно училище „Стефан Пещев“ се цели: постигане на ефективна и оптимална училищна мрежа в град Севлиево; повишаване ефективността на публичните разходи за образование, оптимизиране на числеността на педагогическия и непедагогическия персонал; подобряване и осъвременяване на материално-техническата база и осигуряване на оптимална среда за обучение, възпитание, спорт и отдих на учениците.

Предвидени са и дейности по предотвратяване на рисковете от отпадане на ученици в резултата на извършеното преструктуриране на училищната мрежа.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар