Свържи се с нас

Новини

Кметът на Севлиево издаде заповед, във връзка с водния режим

Published

on

снимка: Община Севлиево, Архив

снимка: Община Севлиево, Архив

Във връзка с обявения режим на водоподаване от ВиК „Бяла“ ЕООД , кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов издаде заповед, с която забранява ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, моторни превозни средства и др.

Контролът на заповедта е възложен на кметовете на кметства и кметски наместници, началника на севлиевската полиция и управителя на ВиК „Бяла“ ЕООД.

От кметската институция са категорични, че нарушителите ще бъдат санкционирани по реда и начина, регламентирани в административно наказателните на Наредба 1, за обществения ред на Община Севлиево.

„За град Севлиево вода ще се подава всеки ден, като през нощните часове от 22.30 до 05.00 часа налягането ще бъде намалено и  високите етажи ще останат без вода.

За селищно образование Хоталич – вода ще се подава на две зони през ден от 08.00 до 08.00 часа на другия ден, като на 01.08.16 г. ще бъде спряна зоната западно от бившата бирария Лозарска среща.

За селата, водоснабдявани от Бяла ЕООД в района на ВиК Габрово – вода ще се подава през ден от 17.00 до 08.00 часа. Първи ден за получаване на вода е 01.08.16 г. от 17.00 до 08.00 часа. Следващато водоподаване за тези села е на 03.08.16 г. и т.н. в този цикличен ред.

За селата от общината с балканска вода по етернитовия водопровод: Идилево, Богатово, Ловнидол, Крушево, Търхово, Добромирка, Буря и селищно образувание Севлиевски лозя – вода ще се подава през ден от 17.00 до 08.00 часа. Първи ден за получаване на вода е 03.08.16 от 17.00 до 08.00 часа. Следващото водоподаване за тези села е на 05.08.16 г.;

За селата от общината с балканска вода по стоманен водопровод: Хирево, Кормянско, Ряховци и Петко Славейков – вода ще се подава през ден от 17.00 до 08.00 часа. Първи ден за получаване на вода  е 02.08.16 г. от 17.00 до 08.00 ч. Следващото водоподаване за тези села е на 04.08.16 г.;

За селата с балканска вода по стоманен водопровод: Стоките, Кръвеник, Батошево, Шумата, Душево, Горна Росица и Сенник – вода ще се подава през ден от 17.00 до 08.00 часа. Първи ден за получаване на вода е 01.08.16 г. от 17.00 до 08.00 часа. Следващото водоподаване за тези села е на 03.08.16 г.;“, пише в заповедта на кмета Иван Иванов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Силвия Кръстева бе наградена с медал от Министерството на отбраната

Published

on

снимка: Община Трявна

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева бе наградена с награден знак „За вярна служба под знамената“ – Дамски кръст, втора степен и грамота.

снимка: Община Трявна

Медалът и грамотата бяха връчени днес, 1 юни, от о. з. полковник Валентин Николов – представител на Съюза на военноинвалидните кооперации в България.

Министерство на отбраната награждава български граждани, военнослужещи и военнослужещи от запаса и резерва – членове на военно-патриотични съюзи по случай 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Наградите се връчват за принос към отбраната на страната, активна обществено значима и военно-родолюбива дейност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Подаръци за детските градини в Трявна по случай 1 юни

Published

on

снимка: Община Трявна

Днес, 1 юни, детските градини в община Трявна получиха подаръци, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съвместно с Община Трявна.

снимка: Община Трявна

Малчуганите от ДГ „8-ми март“ град Плачковци, ДГ „Светлина“ и ДГ „Калина“ в град Трявна ще се радват на образователни игри, свързани с безопасността на движението по пътищата.

снимка: Община Трявна

Подаръците бяха връчени от кмета на Община Трявна Силвия Кръстева и зам.-кмета Марин Маринов, който е и председател на комисията.

снимка: Община Трявна

Силвия Кръстева поздрави децата по случай празника и им пожела да растат здрави, щастливи и да имат безгрижно детство, изпълнено с много игри и забавления.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Месец гратис за „синята зона“ в Габрово

До края на месец юни зоните за платено паркиране в Габрово ще бъдат в гратисен период и санкции няма да бъдат налагани.

Published

on

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Зоните за платено паркиране в Габрово са в гратисен период до края на юни, информираха от местната общинска администрация.

Принудително задържане на автомобили, чрез техническо средство (скоба) няма да бъде прилагано също до края на месец юни.

Репатриращият автомобил ще отстранява само автомобилите, паркирали в нарушение на закона, които пречат на движението или създават предпоставки за пътни инциденти.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Гратисният период е предвиден, за да разполагат габровци с достатъчно технологично време за запознаване с правилата и условията в зоните за платено паркиране, а също така за подготовка на документи и подаване на заявления за различните видове абонаменти за платено паркиране.

Плащането в зоните за платено паркиране по време на гратисния период не е задължително.

Всички заинтересовани граждани могат да се запознаят с правилата в зоните за платено паркиране в Габрово, с техния обхват и видовете абонаменти оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица