Крими, Новини|21.07.2016 16:47

Условна присъда за „готвача“ на пико от Гергините

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 18 юли 2016 г., състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Минков, осъди С.С. от габровското село Гергини на две години лишаване от свобода – условно, за извършени общоопасни престъпления.

Съдът призна С.С. за виновен в това, че на 8 май миналата година в с. Гергини, в съучастие с А.А. от Габрово, последният като извършител, а С.С. като помагач (предоставяйки помещение към къща в посоченото населено място), без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, произвел с цел разпространение 15,13 грама метамфетамин на стойност 378,25 лева.

За извършеното престъпление С.С. бе осъден на една година лишаване от свобода.

Подсъдимият бе признат за виновен и в това, че на горепосочената дата държал високорискови наркотични вещества – 0,15 грама метамфетамин в кутия от цигари и 0,08 грама метилендиоксиметамфетамин в жилището си в с. Гергини, всичко на стойност 6,95 лева, за което на С.С. бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода. С оглед събраните по делото доказателства С.С. бе оправдан по първоначално повдигнатото му обвинение да е държал посочените наркотични вещества с цел разпространение.

Съдът призна подсъдимия за виновен и в това, че на същата дата в с. Гергини и в гр. Габрово, в съучастие с А.А., без надлежно разрешително държал прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество, за което съдът му наложи наказание от две години лишаване от свобода.

С.С. бе признат за виновен и по последния пункт от повдигнатото му обвинение, а именно, че на горепосочената дата държал в с. Гергини боеприпаси за огнестрелно оръжие и взривни вещества (бездимен барут), без да има за това надлежно разрешение, за което съдът му наложи наказание от три месеца лишаване от свобода.

За извършените престъпления на С.С. бе определено общо наказание от две години лишаване от свобода, изпълнението на което, на основание чл.66 ал.1 от НК, бе отложено с изпитателен срок от 4 години.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар