Свържи се с нас

Новини

Съвет по въпросите на спорта ще консултира Таня Христова

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Консултативен съвет по въпросите на спорта бе създаден в Габрово по инициатива на кмета Таня Христова, информира електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Тя води и учредителното заседание, проведено в Ритуалната зала на местната управа, в което участваха болшинството от 42-та спортни клуба, действащи на територията на общината.

Присъстваха още зам.- кметът „Социалноикономическо развитие“ Нела Рачевиц и главният експерт в Дирекция „Образование и социални дейности“ Николай Пенов.

Идеята е Консултативният съвет да подпомага координацията и оперативното взаимодействие между институциите и спортните клубове на територията на община Габрово; да предлага стратегии, програми и проекти, свързани със спорта, да изготви становище за промяна на критериите за разпределение на заделените в бюджета средства за финансиране на спорта, да съдейства за формиране на Спортния календар на Община Габрово.

На заседанието бе приет Правилник за дейността на консултативния съвет. Кметът ще е само със съвещателен глас, а право на членство имат само лицензирани спортни клубове. Секретарската работа ще се върши от местната администрация.

Председател с негов заместник Съветът ще си избере на следващото заседание, което ще се проведе през септември. Преди това клубовете трябва да предложат своите представители в новия консултативен орган, чийто състав ще бъде окончателно определен със заповед на кмета.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Лятно автокино в Габрово

Published

on

Днес и във вторник, 22 юни, Габрово ще бъде домакин на лятно автокино. Входът е свободен, а мястото е паркингът на голям хипермаркет от известна търговска верига, разположен в квартал „Христо Ботев“.

Филмите, които ще бъдат излъчени са „Привличане“ (21.06) и „Диви и щастливи“ (22.06). И в двата дни паркирането започва от 20.00 ч., а прожекцията е от 21.15 ч.

Специален гост на събитието ще бъде актьорът Александър Сано, който ще сподели интересни истории от снимачния процес.

Екранът, на който ще бъдат прожектирани филмите е с размери 5 м х 10 м, монтиран на височина 2 м от земята, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

58-годишен наду дрегера след пладне и остана без книжка

Published

on

58-годишен мъж от Севлиево остана без книжка, след като бе установен да шофира под влиянието на алкохол.

Пиятният шофьор бил хванат от полицаи в събота, 19 юни, около 15.15, при проверка лек автомобил „БМВ“ на ул.“Стара планина“ в Севлиево.

Шофьор се „отчел“ пред дрегера с 1,43 промила алкохол в количеството издишан въздух.

На пияния водач бил издаден талон за медицинско изследване, но същият отказал кръвна проба и приел показанията на техническото средство.

По случая е образувано бързо производство по чл. 343б ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Мира Добрева представя „Столетниците“ в Габрово

Published

on

На 23 юни, сряда, Габрово ще се състои представянето на книгата „Столетниците – благословия или орисия“ от популярният водещ и журналист Мира Добрева. Събитието е от 17.30 ч. в зала „Възраждане“.

Гостуването е по покана на литературния сайт Тetradkata.com и се осъществява със съдействието на Община Габрово и изд. „Книгомания“ „Столетниците – благословия или орисия“ е сборник от документални разкази от рубриката „Столетниците на България“, излъчван вече в продължение на 10 години по БНТ като част от предаването „Отблизо с Мира“.

През 2015 г. получава специалната награда от Международния филмов фестивал „Наследство“ за този тв проект.

Книгата „Столетниците – благословия или орисия“ представя 38 от тези над 100 истории. Входът за събитието е свободен.

Книгата може да бъде закупена на място по време на представянето и имате възможност да получите личен автограф.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица