Новини, Общество|12.07.2016 17:42

Изхвърляме отпадъците си по график

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Във връзка със зачестилите случаи на изхвърляне на едрогабаритни отпадъци във и около съдовете за смет, Община Габрово въвежда график за събиране и извозване на растителни, строителни и едрогабаритни отпадъци.

Събирането и транспортирането на отпадъците стартира от 18 юли, понеделник, и ще се осъществява от Общинско предприятие „Благоустрояване“ по следната схема:

Понеделник и петък – треви и клони;

Вторник и четвъртък – едрогабаритни отпадъци (дивани, мебели и др.);

Сряда – дребен строителен отпадък* от домакинствата (обем до 2 куб. м).

Отпадъците трябва да бъдат разделно събрани в чували или приведени в удобен за товарене вид и поставени до съдовете за смет в деня, преди определения по график ден за събирането им.

Всички останали отпадъци от домакинството, е необходимо да се изхвърлят в съдове за смет, в съответствие със системата за разделно събиране на битовите отпадъци.

Повече информация може да получите от ОП „Благоустрояване“ на телефон: 066 801 435 и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ на тел.: 0877 158 828.

Община Габрово благодари на гражданите, които спазват принципите на разделно събиране на отпадъците!

Изхвърлянето на обемни строителни отпадъци във или около съдовете за смет не е позволено. В случай че извършвате строително-монтажни дейности, от които се генерират големи количества строителни отпадъци (повече от 2 куб. м), е необходимо да подадете предварителна заявка към ОП „Благоустрояване“ на тел.: 066 801 435.

Строителните отпадъци може да транспортирате и лично до Регионално депо за неопасни отпадъци, където ще бъдат депонирани, след като заплатите необходимата за това такса.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар