Свържи се с нас

Любопитно

Набират заявления за „Приеми ме на село“ и „Приеми ме на село“ – Джуниър

Стартира набирането на заявления за участие за инициативата „Приеми ме на село“ и „Приеми ме на село“ – Джуниър – за деца и младежи от цялата страна

Published

on

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

За четвърта поредна година деца и младежи от цялата страна имат възможността да станат „внучета назаем“ при баби и дядовци „под наем“ в габровските села.

За да бъде преживяването в автентична селска среда още по-пълноценно за участниците, от тази година се удължава периодът за престой в едно село от 5 на 7 дни.

Смисълът на идеята за „Приеми ме на село“ – опознаване и съхраняване на българското културно наследство и възпитаване на младите хора в изконните ценности на нашия народ, намира все по-голяма подкрепа.

През тази година, благодарение на НЧ „Просвета – 1931“ – с. Новаковци, се очаква да бъде получена финансова помощ за реализиране и популяризиране на инициативата от Обществения борд на TELUS International Europe.

Деца на възраст 9-14 г. могат да подават Заявления за „Приеми ме на село“ – Джуниър. Инициативата ще се проведе в село Донино, община Габрово, в периода 14-20 август 2016 г. Всички подробности относно начина на кандидатстване и условията за участие са поместени в пакета документи, които могат да бъдат изтеглени и попълнени ТУК.

За селата Новаковци, Харачери и Беломъжите могат да подават Заявления за участие млади хора на възраст 15-29 г. от цялата страна. Всички подробности относно инициативата „Приеми ме на село”, периода на провеждане, начина на кандидатстване и условията за участие са поместени в пакета документи, които могат да бъдат изтеглени и попълнени ТУК.

Крайният срок за подаване на Заявленията за участие е 26 юни /неделя/ 2016 г. Те могат да бъдат изпращани на ел. поща:osnv@gabrovo.bg или priemimenaselo@abv.bg, както и на място: гр. Габрово, пл. „Възраждане“ 3, вход на гърба на зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. Ben Peterson

    07.02.2017 at 8:14

    Здравейте,
    Аз съм д-р Бен Питърсън, частен заем кредитор, който дава живот на възможностите заеми. Има ли в някакъв вид на финансови затруднения? Има нужда от заем за консолидиране на дълг, в размер на 2% строителство, недвижими имоти заем, рефинансира, лична, търговска цел или за спешни пари? Вие сте бизнесмен или жени, които се мисли за разширяване на бизнеса си жертва кредитиране на всички видове. Ако проявявате интерес, свържете се с нас днес, чрез (24hoursloanservices@gmail.com)

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Виктория Памукова с отличие от Фондация „Димитър Цонев“

Published

on

За втора поредна година габровката Виктория Памукова спечели отличие от Фондация „Димитър Цонев“.

Възпитаничката на Национална Априловска гимназия и вече дипломиран журналист – Виктория Памукова, спечели награда за втори пореден път в студентския конкурс за качествена българска журналистика, организиран от фондацията, носеща името на журналиста Димитър Цонев.

Наградата й бе връчена за телевизионен клип, на тема “Волята да промениш”. В мотивите на журито се посочва, че отличието е: “За въздействащо видео, за представяне на оригинална гледна точка, за умело съчетаване на техническите способности и продуциране“.

*Снимки: Фондация „Димитър Цонев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Погрижете се за красивия облик на вашия имот

Published

on

„Арборист Габрово“ е новооткрита от тази година фирма, която предлага професионални услуги, свързани с рязане, кастрене, оценка на дървета, почистване и култивиране на места и парцели.

Освен това фирмата премахва и отстранява опасни и труднодостъпни дървета, в градски и извънградски условия.

„Арборист Габрово“ разполага с професионална техника за пънораздробяване и раздробяване на дървен материал.

Сред услугите, които се предлагат, са и култивиране на запустели земеделски и всякакви парцели, терени, площи и имоти, които могат да придобият завършен вид по вкуса и визията на всеки клиент, спрямо неговите представи и виждания.

Фирмата разполага със собствен транспорт, самоходна вишка, комбиниран трактор и богат набор от професионална техника.

За повече информация и връзка с „Арборист Габрово“ позвънете на телефони: +359 89 995 0430 и +359 897 953 922, или се свържете чрез страницата в интернет и фейсбук.

Зареди още

Култура

Иван Вазов се подписва в Паметната книга на Априловската гимназия

Published

on

Преди 119 години Патриархът на българската литература Иван Вазов оставя послание в Паметната книга на Априловската гимназия, при посещението му през юни 1901 г.

Днес, 9 юли, по повод 170 години от рождението на гениалния поет и писател Вазов, с дълбок поклон и благодарност за възраждането и съхранението на българския дух, Държавният архив в Габрово показа за обществеността дигиталното копие, което съхранява във фондовете си.

Оригиналът на книгата се съхранява и продължава да се попълва в Националната Априловска гимназия от личности, посетили училището.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица