Новини, Общество|06.06.2016 13:37

Национално състезание на Младежките аварийни екипи

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

В Националния учебно-логистичен център на БЧК, с. Лозен се проведе VІІІ-то национално състезание на Младежките аварийни екипи. Състезанието се провежда на всеки две години и е част от програмата за подготовка на МАЕ за действие при бедствия, аварии и катастрофи, оказване на първа долекарска и първа психологична помощ.

Участие взеха 18 отбора на МАЕ от страната, които преминаха през 16 състезателни пункта, проверяващи техните теоретични и практически знания за оказване на първа долекарска помощ, първа психологична помощ и психосоциална подкрепа при пътно транспортни произшествия, пожар, масови инциденти с множество пострадали, бедствени ситуации и др.

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

Отборът на МАЕ – Габрово в състав: Виктория Генчева, Маргарита Горанова, Виктория Трифонова, Александър Иванов и Николай Тодоров се класира на достойното 7-мо място.

Крaят нa VIII Нaционaлно състезaние нa МAЕ е нaчaлото нa подготовкaтa нa Нaционaлния отбор нa Бългaрия по първa помощ зa FACE 2017. За нас е гордост, че част от Националния отбор ще бъде Александър Иванов.

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар