Свържи се с нас

Новини

Габровският карате клуб „Янтра” спечели 33 призови места

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

33 призови места завоюваха състезателите на карате клуб „Янтра“ от 5-та Национална купа по Шотокан Карате До и Националното отборно първенство по Шотокан Карате До. Двете прояви се проведоха в спортна зала „Орловец“ на 28 и 29 май т. г., организирани от Българската федерация по Шотокан Карате До, габровския карате клуб „Янтра“ и Община Габрово.

Приветствие към състезателите отправи кметът Таня Христова, която им пожела да не отстъпват от правилата на честната игра, да не губят спортния си дух и амбиция, да се борят и постигат високи резултати. На откриването присъстваха президентът на БФ по Шотокан Карате До Александър Славков и вицепрезидентът Лъчезар Ненов.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Във възрастовата група до 12 години  малките каратеки от „Янтра“ оглавиха груповото класиране по спечелени отличия с 12 първи, 6 втори и 3 трети места. Възпитаниците на треньора Владимир Вътев извоюваха златните медали отборно на „ката“ при момчетата (Ивайло Атанасов, Дамян Ройбов, Йордан Стефанов) и при микс-съставите (Ивайло Атанасов, Дамян Ройбов, Злата Дугаровна Ким). Сребро взе вторият тим на „Янтра“ при момчетата (Максим Върбанов, Димитър Марев, Емил Ким).

От индивидуалните надпревари малките габровските бойци спечелиха 18 медала. В дисциплината „Кохай ката“ Максим Върбанов и Злата Ким заеха първи места.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

На „Санбон кумите“ със злато се окичиха Денис Петров, Тодор Кънев, Георги Стайнов, Ивайло Атанасов и отново Максим Върбанов. Втори се класираха Йордан Стефанов, Илиян Димов и Дамян Ройбов, а бронзови отличия взеха Дара Генева и Димитър Марев. На „Асай Рю ката“ Йордан Стефанов и Ивайло Атанасов станаха първи, Дамян Ройбов е втори, а Максим Върбанов – трети. Европейският шампион Ивайло Атанасов и Дамян Ройбов очаквано заеха първите две позиции и в чистата „ката“ при момчетата.

Във възрастовата група над 12 години карате клуб „Янтра“ участва с 9 състезатели, които записаха 12 подиума. Златни отличия спечели отборът на момчетата на „ката“ в състав Ивайло Атанасов, Бенислав Димитров и Иван Димитров. Смесеният отбор (Йоана Куманова, Иван Димитров, Ивайло Атанасов) зае второ място, а този на момичетата (Йоана Куманова, Мартина Чобанова, Злата Ким) се класира на трета позиция.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Трето място зае тимът на „Янтра“, който участва в отборното „кумите“ при момичетата – Йоана Куманова, Диана Стойнова и Мартина Чобанова. Мартина Чобанова завоюва отличия и от трите индивидуални надпревари – сребро на „ката“ и „Асай Рю ката“ и бронз на „кумите“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Бронзовият медалист от Европейското първенство в Германия Иван Димитров грабна златото на „ката“ и „Асай Рю ката“, а по едно призово класиране записаха Атанас Йорданов – трети на „ката“, Диана Стойнова – трета на „кумите“ и Йоана Куманова – трета на „Асай Рю ката“.

В 5-та Национална купа по Шотокан Карате До и Националното отборно първенство по Шотокан Карате До участваха 297 състезатели от близо 17 клуба от страната – София, Плевен, Бургас, Сандански, Пирдоп, Габрово, Сливен, Казанлък, Пазарджик, Созопол.

Състезателните дисциплини за Националната купа бяха три: „ката“, „асай рю ката“ и „кумите“, а дисциплините за Националното отборно първенство бяха две: „ката“ и „кумите“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица